Svet

Znani Britanci naj bi dečke celo umorili, ne le zlorabili

STA
19. 12. 2014, 13.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Britanski detektivi v okviru obsežne operacije, ki naj bi po desetletjih prikrivanja končno razkrila resnico o domnevnih množičnih spolnih zlorabah otrok s strani vidnih Britancev, preiskujejo tudi umore treh fantov, starih od sedem do 16 let. To je v četrtek razkril vodja preiskave Kenny McDonald.

Profimedia

Umore in druge grozljive podrobnosti zlorab in mučenj med letoma 1975 in 1984 je policiji razkrila ena od žrtev. Njegove identitete niso razkrili, označili so ga le kot Nicka, ki je bil star sedem let, ko so se zlorabe začele.

Kot sicer poudarja policija, gre zaenkrat le za sum. Zaenkrat niso našli še nobenih trupel in tudi identitete domnevno umorjenih fantov niso potrdil. Preučujejo pa več primerov pogrešanih fantov iz tistega časa.

Ob tem so se odločili za javni poziv vsem, ki imajo kakršnekoli informacije o dogajanju na enem od posestev v londonski prestižni stanovanjski soseski Pimlico, kjer naj bi fante zlorabili in morda tudi ubili.

Gre za del obsežne operacije, ki naj bi končno razkrila resnico o domnevni pedofilski verigi iz 70. in 80. let prejšnjega stoletja, del katere naj bi bile vidne osebnosti britanske politike, vojske in organov pregona. Otroke naj bi zlorabljali na različnih lokacijah v Londonu in njegovi okolici, med drugim v vojaških objektih. Da je poleg zlorab prihajalo do umorov, se ugiba že dlje časa, zdaj pa je to prvič uradno potrdila policija.

Nick je policiji med drugim povedal, da so njega in druge dečke pobirali z avtomobili in jih vozili na različne lokacije, kjer so jih nato na orgijah zlorabljale cele skupine moških.

Čeprav je do obtožb o pedofilih v vrstah znanih Britancev prihajalo že pred desetletji, jih niso nikoli temeljito preiskali. Znova so priplavale na dan, potem ko je Veliko Britanijo v zadnjih dveh letih pretresel niz pedofilskih škandalov, ki se je začel z razkritjem spolnih prestopkov preminulega britanskega televizijskega zvezdnika Jimmyja Savila.

Britansko notranje ministrstvo je letos poleti priznalo, da je izgubilo 114 kartotek, povezanih s pritožbami zaradi zlorab otrok, ki jih je prejelo med letoma 1979 in 1999. Med njimi je bil zloglasni "westminstrski pedofilski dosje" z imeni politikov in drugih javnih osebnosti.

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste