Svet

Morilca so izdale tangice

Arhiv
29. 10. 2013, 19.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Posiljevalec, ki je oboževal ženske tangice, je med spanjem ugrabil študentko, jo posilil in zadavil. V svoji celici, v kateri čaka na smrt, bo imel brutalen morilec speče lepotice veliko časa za razmišljanje, kako bi se zaradi posilstva in umora izmaknil roki zakona, če ne bi bil obseden s – tangicami.

Porota v okrožju Washoe v Nevadi je 31-letnega Jamesa Bielo obsodila na smrt, ker je januarja leta 2008 ugrabil, posilil in zadavil čedno 19-letno študentko Brianno Denison.

Bielo, vodovodarja in nekdanjega marinca iz Sparksa v Nevadi, so že pred aretacijo policisti poimenovali Morilec speče lepotice, ker je ugrabil drobno rjavolaso princesko, medtem ko je spala pri prijateljih v apartmaju v Renu.Ko so se Briannini prijatelji prebudili, so odkrili, da je izginila s kavča. Edina sled je bil le krvav madež na njeni blazini.

Čez približno 25 dni je bilo njeno golo truplo – na sebi je imela samo nogavice – odvrženo na praznem zemljišču. Pod eno nogo so preiskovalci našli tangice, s katerimi je bila zadavljena. Morilski vlom je pretresel skupnost. Brianna, ki je odraščala v Renu, je bila med zimskimi počitnicami na obisku pri starših in prijateljih, sicer pa je obiskovala kolidž v Kaliforniji.

»Brianna je postala hčerka vseh,« je povedal okrožni šerif Mike Haley. »Nihče ne bi smel trpeti tako kot Brianna. Njeno iskanje je bil verjetno največji lov na človeka, kar sem jih videl v tej skupnosti,« se spominja tožilec okrožja Washoe Dick Gammick. Nazadnje so Bielo obsodili zaradi naprednih tehnik analize DNK in zaradi njegove obsedenosti s tangicami. Jeseni leta 2007 je Biela posilil dve ženski.

Pustil ju je pri življenju, a je njune tangice obdržal kot trofeje. Biela je obdržal tudi Briannine tangice, vendar je prišlo do nenavadnega zapleta, ker jo je zadavil s tangicami, ki so pripadale eni od prejšnjih žrtev posilstva. Morilski pripomoček je pozabil vzeti s seboj, ko je odvrgel njeno truplo. Porota je Bielo obsodila tudi zaradi prejšnjih dveh posilstev. Dokazi DNK so ga povezali z enim od obeh napadov, druga žrtev pa ga je identificirala med postavitvijo osumljencev. A deset mesecev po Brianninem umoru so preiskovalci zašli v več slepih ulic, saj so preiskali vsak namig. Po telefonu so jih dobili skoraj tri tisoč.

Novembra leta 2008 se jim je končno le odprlo, ko je prijateljica nekdanjega Bielovega dekleta poklicala linijo za nujne primere z nenavadno zgodbo. Razkrila je, da ji je Bielovo dekle – in mati njegova sina – povedalo, da je odkrilo dvoje ženskih tangic manjših številk. Skrite so bile v njegovem avtu. Ženska je dodala, da je Bielo njegovo tedanje dekle zaslišalo glede spodnjic. Razložil ji je, da jih je ukradel v pralnici. Ta klic je bil ključen, da so povezali Bielo ne le z Brianno, ampak tudi s prejšnjima napadoma. Med sojenjem je ena od žensk pričala, da jo je napadel v študentskem naselju Univerze Nevada – Reno. Ko Biela ni hotel prispevati vzorca DNK, ga je policija vzela njegovemu takrat štiriletnemu sinu.

Tako so laboratorijski tehniki Bielo povezali s spodnjicami, ki so jih našli ob Brianni. Potem so si preiskovalci priskrbeli sodni nalog za odvzem Bielove DNK in ga identificirali kot Brianninega morilca. Detektivi so našli tudi še dvoje tangic v njegovem avtodomu.

 

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov