Kulinarično doživetje

Dobrote z vseh koncev, a eni bi raje sede kot stoje

Vita Zadnik
15. 10. 2024, 21.36
Deli članek:

Po večletnem premoru se je priljubljena kulinarična tržnica Odprta kuhna vrnila v slovensko Istro in premierno obiskala Izolo. Na sončno soboto je Lonko preplavil vonj po slastnih domačih jedeh, eksotičnih okusih in butičnih slaščicah ter privabil številne obiskovalce.

Vita Zadnik
Domače in eksotične jedi ter butične slaščice so v Izolo privabile številne obiskovalce.

Po dolgem premoru je v Istri v soboto znova zaživela Odprta kuhna, tokrat prvič v Izoli. Ljubitelje dobre hrane je na Lonki pričakala raznolika ponudba jedi z vseh koncev Slovenije in sveta. Tokratna Odprta kuhna, ki je v 12. sezoni svojega delovanja, se ponaša s pestro ponudbo več kot dvajsetih obedovalnic iz vse Slovenije, ki so predstavile jedi za vse okuse – od rib in morskih sadežev do veganskih specialitet in sladic.

Skrb za okolje in dobrodelnost na dogodku

Organizatorji so v sodelovanju s Centrom za kulturo, šport in prireditve Izola poskrbeli za bogato kulinarično doživetje, obarvano tudi s skrbjo za okolje, saj so vse jedi postregli izključno v biorazgradljivih materialih. Poleg tega so lahko obiskovalci podprli dobrodelno društvo Palčica pomagalčica, ki je na srečelovu zbiralo prispevke za dečka Urbana.

Med obiskovalci pa ni manjkalo konstruktivnih predlogov. »Izbire je res veliko, ampak hrano bi bilo lažje uživati sede namesto stoje,« je opozoril eden od obiskovalcev, češ da bi organizatorji morali poskrbeti za več sedišč. »Kljub vsemu je hrana res dobra, pa tudi lepo vreme imamo,« je pripomnil.

Vita Zadnik
Poleg izvrstne hrane so organizatorji poskrbeli za trajnostni vidik dogodka, saj so vse jedi postregli v biorazgradljivih materialih.

Promocija in prepoznavnost na kulinaričnih dogodkih

»Na takšnih dogodkih sodelujemo predvsem zaradi promocije, a so priprave za prodajo na stojnici veliko zahtevnejše kot pri običajnem gostinskem obratovanju,« so povedali na stojnici Kralj šmorna, ki jo vodi Dvor Jezeršek. »Vedno znova opažamo, da ljudje raje posegajo po tradicionalnih domačih okusih, ker imajo lepe spomine na domačo, slovensko hrano,« so dodali. »Takšni dogodki so odlična priložnost, da mali podjetniki predstavimo svoje izdelke širši javnosti in krepimo svojo prepoznavnost,« je povedala Maruša s stojnice Pie shop, ki se je prvič predstavila slovenski Istri.

Estrada

salome
Bali

Salome Jasni Kuljaj izdala, kaj vse si je popravila pri lepotnem kirurgu

Al Pacino, Noor Alfallah
Enoletni deček

Al Pacino: ne samo Boter, tudi oče

aktual, vojska, vojaki
V uniformah

(Foto) Na obisku na Aktualu: Kako težko je biti slovenski vojak?

maja-martina-merljak, revija-jana
Na novi poti

Izpoved igralke Maje Martine Merljak o tem, kako se je izkopala iz črne luknje izgorelosti

kuzle 1
Ne bodo več nastopili skupaj

Kuzle: Pomembno je bilo, da smo šli na koncert, dobili zaboj piva in sprostili energijo

Bruce Willis
Obisk z vnukinjo

Demi Moore razkrila, kakšno je zdravstveno stanje hudo bolnega Brucea Willisa