Za takojšnjo pomoč

Po smrti Anite Ogulin Anitin sklad rekordno hitro zbral 45.000 evrov

A.S./STA
24. 7. 2024, 16.14
Posodobljeno: 24. 7. 2024, 16.16
Deli članek:

Zveza prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste-Polje je v dneh po slovesu humanitarke Anite Ogulin v okviru Anitinega sklada zbrala skoraj 45.000 evrov. Sklad, ki je bil ustanovljen aprila, z namenom takojšnjega kritja življenjskih stroškov in nujnih izdatkov za osnovno preživetje otrok, mladostnikov in družin, bo živel še naprej.

Sa.R.
Zveza prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste-Polje je le nekaj dni po smrti humanitarke Anite Ogulin v okviru Anitinega sklada zbrala skoraj 45.000 evrov. Očitno njeno dobro srce pomaga najranljivejšim še po smrti.

Anitin sklad so na ZPM Ljubljana Moste-Polje ustanovili, saj so pri obiskih na terenu in vsakodnevnem delu z uporabniki opazili močno potrebo po takojšnjem kritju življenjskih stroškov in nujnih izdatkov za osnovno preživetje. Hitro reševanje težav je namreč izrednega pomena za preprečevanje njihovega poglabljanja, so sporočili iz ZPM Ljubljana Moste-Polje. 

Poudarili so, da je pomoč državnih institucij velikokrat prepočasna, Anitin sklad pa bo omogočal hitro reševanje drastičnih in najtežjih primerov, so pojasnili ob ustanovitvi sklada. Dolgoletna predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje Anita Ogulin je takrat poudarila, da je ključno, da s takojšnjim odzivom prosilce za pomoč razbremenijo ter prekinejo njihov občutek negotovosti in obupa. "Nujno je, da v tistem trenutku prosilci za pomoč dobijo nek občutek varnosti, osebo, ki jih razume, ki ji je mar za posameznika, in ki ji vrača upanje, da je stiska rešljiva, čeprav se v tistem času in stanju ne zdi," je tedaj dodala. 

Anita Ogulin se je v 73. letu starosti po težki bolezni poslovila pretekli torek, 16. julija. Življenje je posvetila humanitarnemu delu, za kar je prejela tudi številna priznanja. S svojim delom, trudom in zavzetostjo je več kot 40 let aktivno reševala stiske otrok, mladostnikov in družin po Sloveniji. V sklad lahko vsakdo prispeva s poslanim SMS-sporočilom s ključno besedo ANITA10 na 1919 ali z nakazilom na transakcijski račun ZPM Ljubljana Moste-Polje.

Estrada

monika avsenik pl
Pevka, učiteljica, fotografinja

Monika Avsenik spregovorila o bremenu, ki ga nosi njen priimek, in enem od bolj bolečih trenutkov v karieri

jodie foster
V eni sezoni

Seriji Shogun rekordnih 18 emmyjev

dominik bagola
Dominik Bagola - Balladero

Letos so ga presenetile lastovke, v spominu ima še kačo

andrej hofer
Konec poletja

Kaj znanega voditelja spravi v manjši obup

matjaž javšnik
Srce je dobro

Matjaž Javšnik se ne more zrediti

sveča, prometna nesreča
Smrt glasbenega pionirja

Poslovil se je legendarni slovenski glasbenik "Zoran, za prijatelje tudi Crni"

Zanimivosti

_Reporter.
Zanimivosti

Kandidatka z udbovskim dosjejem: zaradi sodelovanja s Službo državne varnosti lahko Marti Kos propade komisarska kandidatura

boj_1
Rimljani

Boj velikanov za oblast

kotna sedežna garnitura
Vsestransko uporabne

Poznate vse prednosti kotnih sedežnih garnitur?

renato-volker
Gejevski aktivist, komik, šank filozof

Hiral na mariborski onkologiji, dobil videnje in začel pisati

jedilno olje
Reckiliramo

Kaj storite z oljem, ki ostane po koncu priprave obroka?

cedevita-olimpija, basket-preparty
1. oktober

Vsi v Stožice na nepozaben spektakel!