Koroška

V Mežici iz pip znova teče pitna voda, stanje se izboljšuje tudi na cestni infrastrukturi

S.R./STA
17. 8. 2023, 18.57
Posodobljeno: 17. 8. 2023, 18.57
Deli članek:

Na Koroškem pristojni počasi, a vztrajno sanirajo cestno infrastrukturo. Številne ceste so še vedno zaprte, a vse kaže, da bi lahko že danes na odseku Mežica - Poljana za ves promet odprli glavno prometnico skozi Mežiško dolino.

Bobo
Posledice katastrofalnih poplav v Mežici.

Skoraj dva tedna po katastrofalnih poplavah v Mežici iz pip znova teče pitna voda. Iz štaba civilne zaščite Občine Mežica so namreč sporočili, da so analize vode pokazale skladnost s predpisi, zato preklicujejo ukrep o preventivnem prekuhavanju pitne vode na območju občine. Mežica se je tako pridružila Dravogradu, kjer je voda prav tako pitna, kar pa ne velja za druge kraje vzdolž Mežiške doline, kjer morajo vodo iz javnega vodovoda za pitje še vedno prekuhavati.

Nekoliko boljše stanje je tudi na področju cestne infrastrukture. Tako se predvidoma še danes odpira odsek ceste od Poljane do Mežice, s čimer bo končno za ves promet znova prevozna glavna cesta po Mežiški dolini. Trenutno še nameščajo semaforje in če ne bo večjih tehničnih težav, bo cesta odprta do večera oz. najpozneje v petek zjutraj, je za STA povedal vodja poslovne enote Voc Koroška Iztok Černoša. Največjo težavo na tej cesti predstavlja večji plaz, na katerega so namestili signalizacijo. Če bi se karkoli dogajalo s plazom, bodo semaforji ustavili promet. Odsek ceste med Mežico in Črno, ki je bil že prevozen za intervencijska vozila, se to popoldne odpira tudi za ostala vozila.

Drugod na Koroškem

Cesto Dravograd-Libeliče pa so v sredo popoldne že odprli, a jo je okoli 19. ure ponovno zasul plaz, zato so jo morali zapreti. Zemljino so očistili, a si bo razmere v petek ogledal še geolog, nato pa se bodo odločili, ali se lahko cesta odpre za ves promet, je pojasnil Černoša.

Še vedno je zaradi uničenega mosta čez reko Mislinjo pri Otiškem Vrhu zaprta tudi glavna cesta Dravograd-Slovenj Gradec, obvoz pa je za vozila do 7,5 tone urejen čez industrijsko cono pri Monterju. Ob porušenem mostu čez Mislinjo zdaj gradijo dva montažna mostova za dvosmerni promet, Černoša pa računa, da bi dela lahko zaključili predvidoma do konca prihodnjega tedna, ko bi cesto tudi lahko odprli za promet.

Glede tamkajšnjega kolesarskega mosta, ki ga je prav tako odnesla narasla Mislinja, pa je župan Občine Dravograd Anton Preksavec v sredo sporočil, da ga bo najverjetneje treba podreti, a da končne izsledke glede tega še čakajo. Navedel je še, da je v teku tudi postavitev energetskega mosta čez reko Mežo za blokovsko naselje Meža.

Še naprej pa na Koroškem ostaja zaprta cesta Dravograd-Trbonje, cesta Črna-Sleme je prevozna za intervencijska vozila, prav tako cesta Črna-Koprivna. Cesta Koprivna-Sleme je neprevozna. Odsek v ujmi poškodovane ceste med Dravogradom in Ravnami na Koroškem so za promet odprli v petek.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste