Ostaja na opazovanju

FOTO in VIDEO: Peter Prevc v grdem padcu utrpel lažji pretres možganov

J.P./STA
1. 3. 2023, 15.01
Posodobljeno: 1. 3. 2023, 20.41
Deli članek:

Zdravniško osebje mu je takoj priskočilo na pomoč in ga s snežnimi sanmi odpeljalo v mobilno bolnišnico. Tridesetletnik je bil po padcu pri zavesti. Po zdravstveni oskrbi so ga prepeljali v ljubljanski klinični center na opazovanje.

Bobo
Padec Petra Prevca v Planici.

Slovenski smučarski skakalec Peter Prevc je v drugi seriji uradnega treninga na veliki skakalnici na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici grdo padel. Zdravniško osebje mu je takoj priskočilo na pomoč in ga s snežnimi sanmi odpeljalo v mobilno bolnišnico. Smučarska zveza Slovenije je sporočila, da je 30-letni skakalec pri zavesti.

"Peter Prevc je po padcu pri zavesti in se normalno pogovarja. Odpeljali so ga bolnišnico, kjer ga bodo pregledali," so zapisali pri SZS. Po zdravstveni oskrbi v Planici pa so Prevca s helikopterjem prepeljali v Univerzitetni klinični center v Ljubljano, kjer so zdravniki opravili dodatne preiskave. "Ob padcu je na srečo utrpel le udarce, zaradi katerih čuti bolečine, ter lažji pretres možganov," so sporočili pri SZS. Zaradi tega bo ostal na opazovanju.

Trener slovenske vrste Robert Hrgota je potrdil prve domneve, da se je Prevcu snel zatič smučke, ta se mu je odpela, kar je bil razlog za padec. "Snel se mu je klinček, zakaj, bomo pogledali. Ampak konec koncev to ne spremeni dejstva, da je Peter grdo padel, in jaz samo upam, da bo z njim vse v redu in se bo čimprej vrnil še močnejši," je dejal Hrgota.

Dodal je, da je bil padec videti res hud. "Ni bilo prijetno videti takšnega padca. Ko sem videl tisto smučko, sem se obrnil stran, saj takšne stvari res nerad gledaš, še sploh pa pri svojem tekmovalcu. Tega res ne privoščiš nikomur, sploh pa ne Petru."

Prevčev padec je precej pretresel njegove reprezentančne kolege. "Ko se je to pripetilo, sem se ravno s sedežnico peljal na vrh. Videti je bilo grozno. Nisem videl, ko je Peter priletel direktno na tla, mislim, da ga je še enkrat odbilo, videl sem samo trenutek, ko mu je smučko 'pribilo' v glavo. Po mojem sem postal bled kot zid. Zelo me je zaskrbelo. Nikomur ne privoščim takšnih skokov," je o smoli reprezentančnega kolega dejal danes na treningu odlično razpoložen Anže Lanišek.

Dodal je, da se je tudi njemu to že zgodilo. "Upam, da bo vse v najlepšem redu. Saj vemo, to je Peter, stari maček, in verjamem, da se bo sestavil tako, kot je treba."

Peter Prevc je eden od šesterice slovenskih skakalcev, ki se danes borijo za nastop v četrtkovih kvalifikacijah. V drugi seriji je na najvišji točki takoj po odskoku izgubil nadzor nad smučmi in pri 70 m trdo treščil ob podlago na skakalnici. Za zdaj še ni jasno, kaj je bil razlog za padec.

Kvalifikacije za petkovo posamično tekmo bodo sicer na sporedu v četrtek ob 17.30.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste