Mestna občina Ptuj

Prazen direktorski stolček

Gabrijel Toplak
8. 9. 2016, 18.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Z mesta direktorice občinske uprave se je poslovila Vlasta Stojak, ki pravi, da z Miranom Senčarjem ne želi več sodelovati, saj ostaja zvesta svojim načelom. Ptujski župan se ji je zahvalil za delo.

Gabrijel Toplak
Vlasta Stojak je tudi kandidirala za ptujsko županjo.

Po dveh dneh, odkar je precej završalo na Mestni občini Ptuj, saj je mnoge presenetila novica, da je odstopila direktorica mestne uprave Vlasta Stojak, je slednja stopila pred novinarje.

Županu ne more slediti

»Po skoraj dveh letih dela v občinski upravi ugotavljam, da se z županom razhajava v odločitvah. Pošteno je do obeh, da se razideva. Uprava dela dobro, nekateri sodelavci so odlični in strokovni. V tem času smo skupaj naredili pomembne pozitivne premike. Vselej sem poudarjala zaupanje, sodelovanje, delala v timu in razvojno. Zdajšnje odločitve pa so v nasprotju z mojo etiko, vrednotami in načinom iskanja rešitev. Ostajam zvesta svojim načelom, zato županovih odločitev ne morem izpolnjevati,« je včeraj spregovorila o razlogih Stojakova.

Gabrijel Toplak
Po skoraj dveh letih v občinski upravi ugotavlja, da se z županom razhajata.

Po vesti in načelih

Na svoj nepreklicni odstop sogovornica ne gleda kot na odraz šibkosti v danih razmerah. »Moja odločitev je alarm, da je treba preseči obračunavanja in preiti na razvoj, iskanje kompromisov in skupnih rešitev v dobro Ptuja. Naredila sem po svoji vesti in v skladu s svojimi načeli, občinski upravi, županu in našemu mestu pa želim vse dobro,« je poudarila Stojakova, ki ji zdaj teče trimesečni odpovedni rok. Trenutno je na dopustu, da bo lahko premislila, kako naprej, saj ustrezne rešitve še nima.

Zdaj še zaskrbljenost

V bran ji je stopil tudi Dejan Levanič, predsednik občinskega odbora SD Ptuj, ki je dejal, da njeno odločitev razumejo in spoštujejo. »Z županom smo se razšli že pred enim letom, a Vlasta Stojak je z namenom narediti nekaj dobrega za Ptuj vztrajala na mestu direktorice. Če smo bili pred enim letom razočarani nad vodenjem občine pod vodstvom župana Mirana Senčarja, pa smo danes poleg tega še zaskrbljeni, v katero smer se razvijajo stvari na Ptuju. Dobri projekti se žal ne uresničujejo, poslabšani so odnosi med okoliškimi občinami, negativni odnos, občutek maščevalnosti, razdora ter nenehen konflikt med nekdanjim in zdajšnjim županom pa spominjajo na žalostno zgodbo, ki ne more imeti dobrega konca,« je poudaril Levanič. Župana je pozval, da Ptuj poveže in ga ne razdira. 

Delo teče naprej

Za Svet24 je ptujski župan Miran Senčar povedal, da je bil z delom Vlaste Stojak zadovoljen in da se ji je za delo v preteklih dveh letih tudi zahvalil. »Novega direktorja občinske uprave bomo iskali z razpisom, medtem pa delo ptujske občinske uprave teče nemoteno naprej,« je bil kratek Senčar, ki je Stojakovo izbral na javnem razpisu izmed 13 kandidatov.

Estrada

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste