Slovenija

Odziv ministra Koprivnikarja na anonimno pismo

STA
1. 3. 2016, 14.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja žalostijo nova dejstva, s katerimi anonimni pošiljatelj dokazuje, da so ga policisti lani ustavili načrtno. To po njegovem mnenju meče slabo luč na sicer odlično delo policistov, sam pa ne bo ukrepal. Obenem je zagotovil, da dogodek ne sme vplivati na pogajanja s policisti, saj se pogajajo o dejstvih.

STA
Minister za javno upravo Boris Koprivnikar ne želi špekulirati glede anonimnega pisma.

Anonimni policist je v pismu navedel, da je bil policijski postopek, v katerem so lani ustavili ministra Koprivnikarja in izvedli preizkus alkoholiziranosti, načrtovan, ustavili pa naj bi ga po navodilu predsednika Sindikata policistov Slovenije Zorana Petroviča. Minister je med drugim pojasnil, da je bil z omenjeno vsebino danes dopoldne seznanjen z elektronsko pošto neznanega pošiljatelja.

Nova dejstva ministra žalostijo med drugim zato, ker se določena skupina diskreditira zaradi ravnanj posameznikov. Prav tako taki dogodki mečejo slabo luč na vse javne uslužbence, je dejal Koprivnikar, ki upa, da bodo vpleteni sami presodili, kako jim je ravnati. Minister sicer ne namerava v zvezi s tem sprožiti pravnih postopkov.

Po drugi strani ga veseli, da se še vedno najdejo državljani, ki razumejo dejstvo, da je vsak, ki se zaveda, da je nekaj narobe, pa pogleda stran, sokriv. Zato take dogodke prijavijo ali objavijo, kar je v duhu transparentnosti, za katero se po ministrovih besedah zavzemajo v vladi. K tovrstnemu ravnanju je pozval tudi druge državljane.

Dogodek ne sme imeti vpliv na pogajanje

Obenem minister meni, da dogodek ne sme imeti povezave s pogajanji s policijskima sindikatoma, saj da so vpliv stranskih interesov na pogajanja od začetka zavračali. "Če pristajamo na to, da taka ravnanja vplivajo na pogajanja, pristajamo na to, da se ne pogajamo o dejstvi," je poudaril minister in dodal, da na to ne pristaja.

Tudi o političnih ozadjih dogodka ne želi špekulirati ali špekulacij komentirati. "Sam za svoja ravnanja prevzemam odgovornost, podobno pričakujem tudi od drugih," je dodal. Tudi v notranje zadeve sindikata se ne namerava vpletati. Če člani sindikata ocenijo, da vodstvo zastopa njihova stališča in način dela, jih bo verjetno še naprej zastopal, če ocenijo drugače, je to njihova stvar, je poudaril Koprivnikar in s tem med drugim odgovoril na vprašanje, ali lahko Petrovič še zastopa svoje kolege.

Koprivnikar je že po tistem, ko so ga policisti ustavili, navedel, da zanj veljajo enaka pravila kot za vse druge državljane. A je že tedaj dvomil v naključje, saj po njegovih trditvah ni z ničemer vzbudil pozornosti policistov. Zdaj pričakuje, da bodo na policijski upravi v ponovni preiskavi upoštevali nova dejstva in bo policija sankcionirala posameznike, ki niso delovali v skladu z njenim poslanstvom.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste