Slovenija

Znani rezultati preiskave o morebitnem načrtnem ustavljanju ministra Koprivnikarja

G.G.
3. 12. 2015, 11.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ko so v noči na nedeljo policisti policisti ustavili avto ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja, so nekateri domnevali, da gre za načrtno nagajanje. Notranjevarnostna preiskava na kranjski policijski upravi je pokazala, da ni šlo za spletko.

sta
Boris Koprivnikar, minister za javno upravo.

Ministra Koprivnikarja so namreč v nedeljo ponoči po koncertu, ki ga je imel v Škofji Loki s svojo rock skupino, ustavili policisti. Koprivnikar je opravil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat v mejah dovoljene koncentracije.

V javnosti se je nato sprožilo vprašanje, ali so policisti Koprivnikarja ustavili načrtovano, saj je minister v času policijske stavke izrekel nekaj kritik na njihov račun. Tudi Koprivnikar sam je na Facebooku zapisal, da so policisti na popolnoma prazni stranski cesti pripeljali za njim s prižganimi modrimi lučmi. "Korekten postopek, preverjanje dokumentov, alkotest ... nobenih problemov ... pa vendar imam čuden občutek, ker nisem storil nič narobe, s čimer bi pritegnil pozornost," je zapisal.

Zaradi "sumov notranjih nepravilnosti in namigovanj zunanje javnosti o tem" je kranjska policijska uprava sprožila notranjevarnostni postopek. Ta "ni potrdil navedb, da je bil postopek z voznikom v nedeljo ponoči na območju Škofje Loke vnaprej načrtovan", so sporočili s PU Kranj.

Rutinska kontrola

Kot pojasnjujejo, sta se policista v "takratnih krajevnih in časovnih okoliščinah" odzvala na prijavo neinterventnega dogodka policiji, ko se je na Poljansko cesto z notranjega parkirišča gostinskega obrata vključeval voznik avtomobila. "Okoliščina in dejstvo, da so taka ravnanja pogosto povezana z vožnjo pod vplivom alkohola, pa je odločilno vplivala na nadaljnji razvoj dogodkov in izvajanje policijskih pooblastil, med katerimi je bila tudi odreditev preizkusa alkoholiziranosti, kar policist sme storiti v skladu s predpisi o cestnem prometu," so še zapisali.

Tako so voznika ustavili na regionalni cesti, preizkus alkoholiziranosti pri njem pa je pokazal rezultat v mejah dovoljene koncentracije alkohola. Zato sta policista postopek na kraju zaključila, še dodajajo kranjski policisti.

Ob tem dodajajo, da vsa ravnanja, ki bi bila v nasprotju s strokovnostjo in zakonitostjo policijskega dela, "absolutno obsojajo in se od njih z ničelno toleranco distancirajo". Takšna ravnanja namreč pomenijo grob poseg v organizacijsko integriteto in povzročajo škodo organu, ki se sicer zavzema za spoštovanje visokih etičnih in moralnih načel ter zagotavlja ustavne in zakonske pravice vsem ljudem pod enakimi pogoji. "Na tem stališču bomo dosledno vztrajali tako v času stavke kot tudi naprej," še poudarjajo na kranjski policijski upravi.

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste