Slovenija

Voda zalila nekaj kleti, veter podiral drevesa

STA
11. 1. 2016, 18.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Predvsem ponekod na Koroškem in Dolenjskem, pa tudi drugod, so se včeraj srečevali s težavami zaradi močnega vetra. Ta je odkrival strehe in na ceste podiral drevesa. Po zadnjih podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je na območju Vinice prekinjena dobava električne energije, električni drog pa je podrt tudi v Lesičnem na območju občine Kozje.

Fotografija je simbolična.

Na območju Koroške in Dolenjske so gasilci in delavci cestnih in komunalnih služb ves dan odstranjevali na ceste podrta drevesa, vso popoldne pa je na več območjih predvsem vzhodne polovice države močan veter razkril tudi nekaj streh.

Več podrtih dreves je ogrožalo promet na glavni cesti Dravograd-Maribor in na cesti Vuzenica-Vuhred, pristojni pa so drevesa že odstranili. Podrto drevo je ogrožalo tudi promet na cesti Kotlje-Rimski Vrelec v občini Ravne na Koroškem. Kot še kažejo podatki uprave za zaščito in reševanje, je na cesti Podvelka-Lehen v občini Podvelka nagnjeno drevo ogrožalo telefonski vod in promet, zato so posredovali gasilci in ga odstranili.

Veter je podrl tudi več dreves na območju občin Dolenjske Toplice, Straža in Semič - nekatera so že odstranili upravljavci cest ali gasilci. V Šentjerneju je smreka padla na streho stanovanjske hiše.

Močan veter je odkril kar nekaj streh stanovanjskih in gospodarskih poslopij po Sloveniji. Tako je odkril del strehe objekta v Črni na Koroškem ter strehi dveh stanovanjskih hiš na območju občine Lovrenc na Pohorju. Prav tako je odkril streho v Selnici ob Dravi, v Smolniku na območju ruške občine pa je podrl več dreves.

Gasilci so priskočili na pomoč tudi na Hočkem Pohorju, kjer je veter odkril streho stanovanjske hiše, prav tako v Podgorju v celjski občini. Močan veter je odkril streho na območju Žalca, v Prapretnem v občini Šentjur pa je veter razkril streho gospodarskega poslopja. Veter je strehe odkrival tudi na širšem območju Novega mesta.

V Kočevju se je včeraj dopoldne zaradi močnega vetra drevo naslonilo na kabel telefonskih komunikacij. Posredovali so tamkajšnji prostovoljni gasilci, ki so drevo razžagali in kabel sprostili. Popoldne pa je v Klinji vasi v občini Kočevje močan veter odkril del strehe.

V Šaredu v občini Izola se je včeraj popoldne zaradi močnega vetra pretrgal električni kabel, kar so delavci Elektro Primorske že popravili. Veter je več streh popoldne razkril tudi na Rakeku v občini Cerknica, kažejo podatki uprave za zaščito in reševanje.

VETER BO PONEHAL

Okrepljen jugozahodni veter, ki je včeraj ponekod po nižinah v sunkih dosegel hitrost okoli 70, v višje ležečih krajih pa tudi nad 100 kilometrov na uro, je oslabel v poznih večernih urah.

Obilica padavin sicer ni povzročala večjih nevšečnosti. Le v nekaterih krajih v zahodni polovici države je po podatkih uprave za zaščito in reševanje voda zalila nekaj kleti.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov