Slovenija

Ime svojega dolžnika je objavil na ogromni tabli

Janja Ambrožič
3. 12. 2015, 07.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ko človek nekomu posodi denar in mu ga ta ne vrne ne zlepa ne zgrda, se zave, da je nemočen. Preostane mu le še javno opozarjanje na krivico. To se zdaj dogaja v Koroški vasi na Dolenjskem.

J. A.
Ta napis so po Čeličevih besedah na slavnem sramotilnem travniku postavili Romi, ki Slavka podpirajo v njegovem boju po vrnitvi dolga.

J. A.
Zgodbo Slavka Čeliča, ki je v vseh letih zbral ogromno dokumentacije v zvezi s posojenim denarjem, smo podrobneje predstavili že poleti.

Ravno zaradi omenjene krivice je Slavko Čelič konec oktobra na svojem travniku ob cesti, ki iz Novega mesta vodi v Belo krajino, postavil napis, na katerem je javno objavil dolžnikovo ime.

V našem časopisu smo že poleti predstavili Čeličevo zgodbo. Pred tremi leti in pol je svojemu bratrancu Ivanu Primcu posodil 9500 evrov. Niti pomislil ni, da denarja ne bo dobil nazaj v dogovorjenem času, to je v 20 dneh. Zdelo se mu je, da je potrdilo, ki sta ga z bratrancem podpisala, neke vrste zagotovilo, a se je krepko zmotil.

SODBO IMA, DENARJA NE

Do danes ni videl svojega denarja, pa čeprav ima v rokah celo sodbo višjega sodišča, v kateri piše, da mu mora Primc, ki si je na račun te goljufije prislužil še pogojno kazen, denar vrniti do letošnjega maja. Poskusil je prek izvršbe, a zdaj tudi zanjo nima več upanja. »Moral bi plačati 1200 evrov sodne takse, pa mi nihče ne more zagotoviti, da bom s tem kaj dosegel. Tega denarja nimam kje vzeti, ker dobim le 250 evrov na mesec,« potarna 58-letnik.

J. A.
Slavko Čelič vsakomur z veseljem razloži, kaj pomeni kateri od elementov v precej bogati protestni kompoziciji na njegovem travniku.

TUDI ZA DRUGE KRIVICE

V obupu in nemoči je 20. oktobra na svojem travniku postavil prvi napis, napisal je, da je njegov bratranec goljuf in da lopove podpirata policija ter sodstvo, nazadnje pa dodal, da je Slovenija lopovska država.

V dobrem mesecu so se temu napisu pridružili še številni drugi, ne le takšni, ki bi bili kaj povezani s Čeličevo zgodbo, tam je tudi kad, ki simbolizira grob slovenske vlade, pa begunska culica in ograja. »Tega nisem postavil jaz, k meni prihajajo ljudje, ki me podpirajo, in dodajajo svoje napise in predmete,« pojasni sogovornik, ki ga je prejšnji teden obiskal policist in ga opozoril, naj umakne enega od spornih napisov. »Rekel je, da moram umakniti tistega, na katerem piše, da je Ivan Primc dolžnik, vendar tega ne bom naredil, ker sem zaradi njega vse to postavil.«

Omeni še, da so njegovi podporniki zbrali že okoli tisoč podpisov in da so se pogovarjali, da bi organizirali protestni shod zaradi krivice, ki se mu je zgodila.

J. A.
Čelič je menil, da je potrdilo, ki sta ga z bratrancem podpisala, neke vrste garancija, da bo dobil denar nazaj, a se je krepko zmotil.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste