Slovenija

V Dobovo novih 1100 migrantov, nekateri pa so pobegnili

STA
17. 11. 2015, 08.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Po nočnem vlaku z okoli 1100 begunci v Dobovi kmalu pričakujejo še en takšen vlak. Skupno je v ponedeljek in danes ponoči s Hrvaške prispelo v Posavje okoli 5600 tujcev. V ponedeljek zvečer je okoli deset tujcev samovoljno zapustilo sprejemni center v Dobovi in kot davi pojasnili na Policijski upravi Novo mesto, jih nekaj še vedno iščejo.

STA

V ponedeljek je v Dobovo in na mejni prehod Obrežje z vlaki in avtobusi v spremstvu hrvaških policistov prispelo nekaj več kot 5600 tujcev. Prevozi tujcev s Hrvaške so se nadaljevali tudi ponoči, nekaj pred 4. uro je pripeljal vlak s 1107 tujci. Po napovedih hrvaških varnostnih organov po 8. uri v Dobovo prihaja naslednji vlak s 1078 osebami.

Trenutno je na železniški postaji v Dobovi in v sprejemnih centrih v Dobovi in Brežicah še okoli 2150 tujcev. Vsem so nudili zdravstveno in humanitarno oskrbo. Po opravljenih policijskih postopkih bodo tujci v spremstvu slovenskih policistov z vlaki in avtobusi nadaljevali pot v nastanitvene centre v notranjosti države, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Skupina migrantov je minulo noč vstopila v Slovenijo tudi na mednarodnem mejnem prehodu Petišovce. Po navedbah Policijske uprave Murska Sobota je bilo v njej okoli 550 migrantov, ki jih bodo kasneje nastanili v Gornji Radgoni. V tamkajšnjem nastanitvenem centru je bilo zjutraj 691 ljudi, ki so jih tja med drugim pripeljali iz sprejemnega centra v Petišovcih in Dolgi vasi.

V nastanitvenem centru Šentilj je po podatkih Policijske uprave Maribor trenutno 3643 oseb, medtem ko sta sprejemna centra Gruškovje in Središče ob Dravi prazna. Od ponedeljka zvečer do 6. ure danes na območju te policijske uprave niso sprejeli novih migrantov in zaenkrat tudi nimajo najavljenih novih prihodov, so pa avstrijski varnostni organi ponoči na bivšem starem mejnem prehodu Šentilj v svojo državo sprejeli 600 migrantov.

Na avstrijski strani v Špilju je bilo zjutraj po podatkih avstrijske policije okoli 3800 beguncev, ki čakajo na prevoz v namestitvene centre po Avstriji.

Od 16. oktobra do ponedeljka do 18. ure je v Slovenijo vstopilo 221.044 migrantov. V nastanitvenih in sprejemnih centrih je bilo ob 18. uri 5655 migrantov, največ na Šentilju in v Celju. Slovenijo je po podatkih policije zapustilo 206.514 migrantov.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste