Slovenija

Kot vse kaže, se v vrstah stranke Desus skriva še nekdo s sumljivo izobrazbo

Simon Rosc
19. 5. 2015, 06.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Koliko ponarejenih diplom smo odkrili med politiki v zadnjih petih letih? Verjetno se vseh niti ne spomnite. Na obzorju bi lahko bila še ena. Na njo nas je opozoril naš bralec. Gre za ljubljanskega mestnega svetnika iz stranke upokojencev, Antona Kastelica.

sta

Ponarejenih diplom  je kot gob po dežju, še posebej v politiki. Spomnimo se samo zadnje plagiatorke, nesojene šolske ministrice Klavdije Markež. Morda pa se spomnite tudi Desusovega poslanca Ivana Simčiča, ki je ponaredil svojo srednješolsko spričevalo, zaradi česar je bil pred leti odpuščen z delovnega mesta na obrambnem ministrstvu, v času, ko je bil minister Karl Erjavec, nato pa je, glej ga, zlomka, le štiri leta po tem kandidiral za poslanca prav na Desusovi listi. In zakaj omenjamo ravno stranko Desus? Ker vse kaže, da imajo v svojih vrstah še eno gnilo jajce.

Opozorilo bralca

Bralec nas je opozoril na sumljive predstavitve ljubljanskega mestnega svetnika iz vrst stranke upokojencev, Antona Kastelica. In res. Med preverjanjem smo naleteli na kar štiri različice njegove izobrazbe. Na svoji spletni strani antonkastelic.com je v skromni predstavitvi navedel, da je diplomiral na visoki šoli za telesno kulturo.

Z njegovega profila na družbenem omrežju Facebook lahko razberemo, da je diplomiral na višji šoli za telesno kulturo. Iz njegovih predstavitev iz leta 2008, ko je na listi Desusa kandidiral za poslanca, pa je razvidno, da se je predstavljal kot profesor telesne vzgoje.

A s tem ne bi bilo popolnoma nič narobe, če bi Kastelica lahko našli v zborniku fakultete za šport, v katerem so zbrani vsi diplomanti od leta 1957 do leta 2010, a ga tam kljub skrbnemu iskanju nismo našli.

Anton Kastelic, ki je bil sicer med letoma 1989 in 2001 soustanovitelj in direktor treh propadlih podjetij Primož trade, Primož in Primož turizem, se je po neuspešni poslovni karieri podal v politične vode.

Tako je leta 2002 na lokalnih volitvah kandidiral na listi stranke Ljubljana, moje mesto, leta 2006 pa je bil kot vidni član sveta Popovičeve stranke kandidat na listi Slovenija je naša. Svetniški položaj se mu je končno nasmehnil leta 2014 v stranki DeSUS.

Odgovora Kastelica 

Antona Kastelica smo zaprosili, da razloži kakšna je njegova izobrazba. Posredoval nam je diplomo, ki pravi, da je opravil izpite za organizatorja rekreacije. Glede navedb, da je profesor športne vzgoje pa je odgovoril: "Za napako sem posredoval pri sekretarju DeSUSA tov. Kardelju, ki pa mi je dejal, da je storil napako, ki pa se je ne da popraviti, da je že prepozno." Dodal je še, da facebook profila ne ureja sam.

STA

Estrada

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste