Slovenija

Portorož gosti samozavestne in pogumne

M.J.
26. 3. 2015, 21.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Danes se začenja Slovenski oglaševalski festival, ki letos poteka pod sloganom Upaj si! Najstarejši domači festival kreativnosti letos poteka že 24. po vrsti.

Arhiv Svet24

Kot poudarjajo v Slovenski oglaševalski zbornici (SOZ) je na letošnji tekmovalni del dvodnevnega dogodka prijavljenih kar 408 del.

»SOF tako ostaja največje slovensko tekmovanje kreativnih komunikacij. Največji tekmovalni skupini ostajata Zunanje oglaševanje (48) in Film (43). Posebej razveseljivo je, da se je spet povečalo število prijavljenih del v skupinah, namenjenih integriranemu komuniciranju, posebej v skupinah Ustvarjene in oznamčene vsebine (26) in Digitalne oglaševalske akcije (17). V primerjavi z lanskim letom se za nagrade poteguje enako število inovativnih rešitev in približno enako celostnih oglaševalskih akcij. Prav posebej pa smo vedno veseli tekmovalnih del mladih kreativcev (letos 11),« pravi Lučka Peljhan, izvršna direktorica tekmovalnega programa.

SOF

Na zaključni podelitvi bodo razglašeni prejemniki velikih nagrad SOF-a v 12 kategorijah, znamka leta in agencija leta. V okviru festivala bodo podeljene tudi stanovske nagrade SOZ: oglaševalska osebnost in oglaševalec leta 2014 ter mlada kreativca leta, in nagrade za trženjsko-komunikacijsko učinkovitost, EFFIE. »24. SOF bo v znamenju samozavestnih in pogumnih. Tistih, ki verjamejo vase in uspevajo. Morda ne vedno, a si upajo pasti, da bi ponovno dosegli vrh. Izpostavili bomo zgodbe poguma, strasti in navdiha, govorili o tveganju kot investiciji za uspeh in o nevarnostih varnih poti. Nagradili bomo dela, ki so si upala in uspela,« izpostavlja Marja Feldin, predsednica letošnjega SOF-a.

Arhiv Svet24

Tekmovalni del tudi letos spremlja bogat kongresni program. Med vrhunci bodo zagotovo predavanja Bjoerna Stahla, Jaimija Mandelbauma, Marka Johnsona, Juliena Benmoussa, Alexandra Kjerulfa in Alexandra Nagla. Med okroglimi mizami pa organizatorji izpostavljajo Born to be wild: Deskarji sončne jeseni, na kateri bo Žiga Čebulj s sogovorniki predstavil skrivnosti trženja starejši populaciji, (D)amazonke, ko bo Aljoša Bagola gostil izjemno zasedbo najpogumnejših predstavnic ženskega spola, in »moško okroglo mizo«, v kateri bo Boštjan Napotnik gostil prehranske pogumneže.

Estrada

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov