Slovenija

Se Tina poslavlja?

ue
23. 3. 2015, 07.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Borila se je do zadnje sekunde zadnje vožnje, a na koncu je bila Anna Fenninger preprosto premočna. Tina Maze je kljub odličnim nastopom na finalu svetovnega pokala ostala brez velikega kristalnega globusa, ob tem pa se še ni izrekla, ali je bil včerajšnji nastop zadnji v njeni bogati karieri.

Grega Wernig

»Veleslalom sem glede na majhno količino treninga dobro odpeljala, posebej v prvi vožnji, v drugi pa sem napadala v zadnjem delu. Zaključek sezone je bil dober, napake sem naredila že prej v sezoni, razočaranje je kar veliko, nimam pa si kaj očitati. Dala sem vse od sebe, zdravje mi je malo ponagajalo v tej zimi,« je dejala Mazejeva, dvakratna svetovna prvakinja iz Beaver Creeka. »Zadnji trije tedni so bili zelo stresni, Anna je bila zelo dobra, jaz pa malo manj. Sem se borila po svojih najboljših močeh. Nobenih težav pa nisem imela, ko sem bila zdrava. Glava je zato ob boleznih želela več, kot je bilo mogoče. Vesela sem, da sem pri teh letih še vedno v svetovnem vrhu,«je še dodala 31-letna Črnjanka​ in zaključila: »O koncu kariere ne morem še nič povedati, lahko pa dodam le, da je bila mogoče to moja zadnja vožnja.«

»O koncu kariere ne morem še nič povedati, lahko pa dodam le, da je bila mogoče to moja zadnja vožnja.«

Drugi kristalni globus v karieri ji je odvzela svetovna veleslalomska prvakinja Fenningerjeva, ki je osvojila tudi mali veleslalomski globus; v tem seštevku pa je bila Mazejeva peta. Črnjanka je pred dvema sezonama z rekordnim izkupičkom med vsemi do zdaj in z največjo razliko zmagala v skupnem seštevku, tokrat pa je s peto najnižjo dvoboj izgubila. »Tina je gotovo zelo razočarana in bo potrebovala nekaj časa, da bo videla, da je bila tudi zelo uspešna. Sama sem po najtežji tekmi v karieri presrečna. Za mano je izjemna sezona, toda tudi drugo mesto je po tem izjemnem dvoboju izjemen dosežek. Tega človek ne pozabi,« je Fenningerjeva opisala dvoboj z Mazejevo. Bolj verjetno je, da v naslednji sezoni njunega dvoboja ne bomo več spremljali, a kot rečeno, končna odločitev še ni padla oziroma je Mazejeva vsaj še ni sporočila javnosti.

S skupno tretjim mestom je svetovni pokal končala Lindsey Vonn, povratnica po poškodbi v tej sezoni, v kateri je izjemnim predstavam v hitrih disciplinah dodala vse boljše veleslalomske vožnje. Na zadnji tekmi zime je bila peta in je napovedala nov boj za veliki globus v naslednji zimi ter tudi lov na 86 zmag v svetovnem pokalu, ki ga ima rekorder Ingemar Stenmark. Vonnova za legendarnim Elanovim Švedom zaostaja za 19 zmag.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste