Slovenija

Ustanovljena delovna skupina za skupno javno naročanje v zdravstvu

STA
12. 3. 2015, 17.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Vlada je danes ustanovila delovno skupino za skupno javno naročanje v zdravstvu. Sestavljajo jo predstavniki ministrstev za zdravje in za javno upravo ter vodja lekarne na UKC Ljubljana. Med drugim bodo morali pripraviti podlage za skupno javno naročilo ter spremljati izvajanje naročila.

Thinkstock

Za skupno javno naročilo na področju zdravil, v katerega bodo vključene vse bolnišnice, bodo potrebe zbirali aprila, ponudbe bodo odpirali julija, medtem ko bodo odločitev o oddaji naročila sprejeli predvidoma septembra. Če ne bo vloženih zahtevkov za revizijo, bodo pogodbe s ponudniki podpisali oktobra.

To je sicer nekoliko spremenjena časovnica, kot so jo na ministrstvu za zdravje predstavljali v preteklih mesecih. Novembra lani so še zatrjevali, da se bo skupno javno naročilo za zdravila začelo izvajati v začetku leta 2015. Kaj je vzrok za spremenjeno dinamiko, na ministrstvu ne pojasnjujejo.

Po novem bodo morale biti v skupno javno naročilo vključene vse bolnišnice. Do sedaj so sicer v zdravstvu že izvedli eno skupno javno naročilo, a so se bolnišnice vanj vključevale po lastni izbiri. Poleg tega bodo v novo javno naročilo vključili še vsa zdravila, ki še niso v obstoječem naročilu.

Krovno pogodbo bo z izbranim ponudnikom sklenilo ministrstvo za javno upravo in ministrstvo za zdravje, medtem ko bodo neposredne pogodbe sklepali posamezni naročniki.

Danes ustanovljena delovna skupina bo sicer morala še pred razpisom pregledati obstoječe informacijske sisteme in pripraviti podlage za vzpostavitev informacijskega sistema, ki bo podprl postopke skupnega javnega naročanja ter nadziral porabo in stroškovno učinkovitost v zdravstvu. Prav tako ima skupina za nalogo pripraviti predloge ključnih predmetov za izvedbo skupnega javnega naročanja zdravil, medicinskih pripomočkov in diagnostičnih naprav, skupaj s finančnimi učinki.

Morali bodo tudi spremljati priprave in izvedbo poenotenja strokovno-tehničnih opisov sklopov posameznih predmetov skupnega javnega naročanja v zdravstvu. V nadaljevanju bodo namreč objavili tudi skupna javna naročila za nekatere medicinsko-tehnične pripomočke za bolnišnice. Še letos nameravajo izvesti skupno javno naročilo za plenice, rokavice in igle ter za dilatacijski material in katetre.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste