Slovenija

Moški temnejše polti malčke vabi v svoj avto

Gabrijel Toplak
19. 1. 2015, 16.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Moški temnejše polti in krajših las, ki je sicer govoril slovensko, naj bi desetletnika, ki se je po koncu pouka napotil proti domu, vabil v svoj avtomobil.

arhiv Svet24

Potem ko so ljubljanski policisti ob koncu prejšnjega leta potrdili, da je na Bevkah pri Vrhniki neznani moški vabil otroka v vozilo, naj bi se pred dnevi podobno zgodilo v štajerski prestolnici.

Na spletni strani enega od mariborskih medijev se je te dni pojavil zapis, ki je zagotovo prestrašil prenekaterega starša. Zapisanih navedb zaradi prostih dni (sobota in nedelja, op. p.) pri pristojnih ni bilo mogoče preveriti, a je tekst zaradi previdnosti vseeno treba povzeti.

»Na desnem bregu reke Drave naj bi se neznanec v črnem avtu vozil v bližini šol in malčke nagovarjal, naj prisedejo. V mestu se ponovno srečujemo s primerom, ko naj bi moški zasledoval otroke in jih pod pretvezo poskušal zvabiti v svoj avtomobil. Starši, opozorite svoje otroke, da se, če jih ogovori neznanec, ne ustavljajo in se z njimi ne pogovarjajo,« so še zapisali na spletni strani.

Črn BMW s tujimi registrskimi tablicami naj bi na območju Tabora spremljal tudi desetletnega dečka, ki se je po koncu pouka na relaciji od Osnovne šole Franceta Prešerna do Kardeljeve ceste napotil proti domu. V tistem trenutku naj bi se ob njem ustavil prav ta voznik v črnem bmweju, ki je bil temnejše polti in krajših las, fantka pa ogovoril v slovenskem jeziku: »Pridi v avto, te bom odpeljal domov.« Deček naj bi preplašen nemudoma začel teči, a je med potjo ugotovil, da mu avto še vedno sledi. Na Kardeljevi naj bi ga moški z avtom spet dohitel in ga je spet vabil, a mu deček ni nasedel.

Vseeno pa naj bi njegov oče Marjan zadevo prijavil policiji: »Želel bi, da starši obvestijo svoje otroke, da so še posebej previdni. Zadevo sem že predal policiji.« Prijavo naj bi potrdila tudi mariborska policija, ki pa še preverja okoliščine in zbira obvestila. Po prvih ugotovitvah ne gre za kaznivo dejanje, naj bi se odzval Miran Šadl z mariborske policijske uprave, a vseeno dejal: »Ni nobenega razloga za preplah, vseeno pa moramo biti nenehno pozorni na pojav takih dogodkov.« Po Šadlovih besedah naj bi bilo v preteklosti naznanjenih že nekaj podobnih primerov, a niti v enem primeru ni bilo potrjeno, da je bilo kaznivo dejanje tudi dejansko storjeno.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov