Slovenija

Kje so meje županovega zaupanja

Gabrijel Toplak
3. 1. 2015, 18.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Župan Andrej Fištravec v svojem drugem mandatu širi krog svojih sodelavcev predvsem na zaupanje, pri čemer naj bi šlo predvsem za krepitev gospodarskih aktivnosti občine in za sodelavce, ki bodo izvajali točno določene, časovno omejene naloge in projekte. »Žegen« novi sistemizaciji delovnih mest so dali tudi svetniki v mestnem svetu.

Mediaspeed

Če so iz mariborske občine v začetku decembra sporočili, da se zaradi finančnega stanja in določanja prioritet pri namenski porabi sredstev odpovedujejo več brezplačnim koncertom na Trgu Leona Štuklja, je marsikdo pomislil, da glede na stanje občinskih financ vendarle razmišljajo o varčevanju.

Zadevo s koncerti so sicer rešili pokrovitelji, a iz občinske stavbe kar naprej prihajajo novice, ki kažejo na to, da pretiranega varčevanja vseeno (še) ne bo. Že na novega leta dan je, kot smo poročali, novi direktor mariborske mestne uprave postal Trboveljčan Bojan Babič, ki se bo na delo v Maribor vsak dan vozil iz Ljubljane, te dni pa je razburila tudi novica, saj naj bi na občini oziroma v kabinetu mariborskega župana precej zaposlovali. Službo naj bi dobili Tina Vaupotič, predsednica društva prostovoljcev Vrnimo mesto ljudem, ki je bilo registrirano kot humanitarno društvo, Gregor Truntič iz Pesnice, ki je kot kandidat SD kandidiral na letošnjih volitvah, Jaroslav Bauer, ki je v preteklosti deloval v Mariborski razvojni agenciji, in Igor Kos, ki je že do zdaj sodeloval z mariborsko občino.

Tina Rep, iz kabineta župana na Mestni občini Maribor, včeraj omenjenih zaposlitev ni zanikala. »Kot je javnost seznanjena, je mestni svet na zadnji seji sprejel novo sistemizacijo delovnih mest na zaupanje župana ob ključnem pogoju, da ostaja skupna masa plač sodelavcev enaka, kot je bila v prej veljavni sistemizaciji. Kot je župan MO Maribor dr. Andrej Fištravec večkrat poudaril, gre predvsem za krepitev gospodarskih aktivnosti občine ter za sodelavce, ki bodo izvajali točno določene, časovno omejene naloge in projekte, kar je razvidno tudi iz časovne omejitve njihove zaposlitve. Nova sistemizacija vključuje med delovna mesta na zaupanje tudi mesto vodje kabineta župana, saj do zdaj veljavna ureditev, ki je za to mesto določala zaposlitev brez omejitve z mandatom župana, ni bila smiselna in je načeloma povečevala število zaposlenih mestne uprave po izteku vsakokratnega mandata,« je zapisala Repova in naštela nove sodelavce, ki so bili zaposleni na zaupanje župana v novem mandatu. »Zaposlitev Jaroslava Bauerja traja za določen čas do 31. marca letos na delovnem mestu koordinator V v 17. plačnem razredu s plačo 820,70 evra bruto, Igor Kos bo zaposlen do konca leta na delovnem mestu koordinator V in spada v 22. plačni razred z 997,35 evra bruto, Tina Vaupotič je zaposlena za določen čas za obdobje mandata župana na delovnem mestu koordinator V v 17. plačnem razredu z 820,70 evra bruto, Gregor Truntič pa za določen čas do 30. junija letos na delovnem mestu svetovalec in je v 28. plačnem razredu s 1259,06 evra bruto plače. Za obdobje mandata župana je na občini Taja Kordigel na delovnem mestu višji svetovalec v 38. plačnem razredu s 1853, 35 evra bruto plače, Simona Partlič na delovnem mestu administrator VI-II v 16. plačnem razredu s 789,13 evra bruto plače in Martina Kositer, ki je na delovnem mestu višji svetovalec, to je v 40. plačnem razredu z 2001,51 evra bruto,« je zaključila Repova.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste