Slovenija

Suzana Sekuloska, bolna zdravnica, v podalpsko deželo pošilja nov klic na pomoč

Tilen Pajek
2. 12. 2014, 13.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Zgodba bolne zdravnice iz Kopra je prevzela vse. Odkrito je spregovorila o raku žolčevoda z metastazami v jetrih, pljučih, rebrih, kosteh in kostnem mozgu, ki ji je spremenil življenje.

osebni arhiv Suzane Sekuloske

Pediatrinja Suzana Sekuloska se je javila iz Kitajske. V pismu prosi za pomoč, saj ji je zmanjkalo denarja.

Suzana Sekuloska – ime, ki ga zagotovo mnogi poznate. Septembra se je namreč njena življenjska zgodba znašla na naslovnicah številnih časopisov, iskrena izpoved matere dveh otrok iz Semedele je prevzela vso Slovenijo. Skupaj z donacijami iz domovine in rojstne Makedonije ji je uspelo zbrati 30.000 evrov.

osebni arhiv Suzane Sekuloske

Dober mesec, odkar se zdravi na Kitajskem, pa v podalpsko deželo pošilja nov klic na pomoč. »Zdravniki so naredili načrt zdravljena za nadaljnje štiri mesece. Za novo življenjsko priložnost potrebujem 120.000 dolarjev, kolikor me bodo stale prihodnje terapije,« se nam je izpovedala 46-letna gospa. Na pomoč ji bo priskočil tudi njen življenjski partner, ki bo založil vse, kar ima, vsaj toliko, da zaključi že začeti cikel posegov. »Tu je vse tako drago,« je večkrat ponovila, vendar kot prvič tiho upa in verjame, da ima tudi ona pravico do ozdravitve. Milostna želja, da bi živela še naprej in se vrnila domov k družini, je vse, kar ji ostane. Brez denarja bo namreč izgubila bitko za življenje in bo morala zaključiti zdaj uspešno zdravljenje.

»Po prvem ciklu so mi naredili krvne preiskave in ultrazvok. Rezultati so dobri, učinki pozitivni.« - Suzana Sekuloska

Za Svet24 je Suzana povedala, da gre terapija v pravo smer in da je okoli nje veliko takih, ki so že ozdraveli: »Po prvem ciklu posegov so mi naredili krvne preiskave in ultrazvok. Rezultati so dobri in učinki pozitivni.« V boju z neusmiljenim rakom ji ne zmanjkuje moči, čeprav ji je velikokrat hudo. »Včasih mi je res težko, pogrešam svoje otroke. Sicer jih vidim vsak dan prek skypa, ampak jih ne morem objeti ali jim dati poljubčka za lahko noč,« je z optimizmom, vendar ganljivo napisala Sekuloska. Pred dvema dnevoma so ji opravili učinkoviti invazivni poseg (»transcateter arterial embolisiation«), s katerim so onemogočili, da bi tumor dobil prehrano, in prekinili dotok krvi do njega. Suzani doma ni bilo pomoči, saj ji uradna medicina ni dala upanja za zdravljenje raka v pozni fazi, zato se je odpravila v daljno Kitajsko, kjer se zdaj s pomočjo sono-fotodinamične terapije zdravi v bolnišnici Renkang. Brez zdravstvene podpore je pred odhodom ostala že pri opravljanju tomografije. Čeprav bi jo lahko doma izvedla brezplačno, njeni prošnji niso ugodili in je zanjo na Kitajskem porabila dragocenih 1600 evrov. 

osebni arhiv Suzane Sekuloske

Če smo srce in željo pomagati pokazali že prvič, ko se je doktorica medicine odpravila na takrat še nepoznano zdravljenje, verjamemo, da bo v drugem delu naša podpora še številčnejša. Za donacije ostajata že poznani možnosti, in sicer klic na 090/93-39-39, s katerim darujete 2,99 evra, ali pa nakazilo na njen TRR: IBANSI56-02236-1455326646, odprt pri NLB, SWIFT LJBASI2X, poslovalnica Koper, s pripisom: donacija za Suzano Sekuloska. Imetnik računa: Milislav Sekuloski, Kovačičeva 40 C, 6000 Koper.

Najmlajši član družine je te dni praznoval rojstni dan, a tokrat brez mame, vendar skupaj verjameta v najlepše darilo, da se bo Suzana vrnila in z njim prihodnje leto upihnila svečko. Poleg pozdravov je neutrudna borka ob zaključku pisma zapisala: »Velika hvala od mame treh otrok, ki si želi ostati del njihovega življenja!« Smo pri taki izpovedi res lahko brez posluha in sočutja?

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste