Slovenija

Dolenjski junak iz vode rešil žensko

M. Martinovič
19. 11. 2014, 07.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Malo je manjkalo, pa bi se ponedeljkova nesreča v Novem mestu končala tragično. Na razmočenem terenu je voznica zapeljala v potok Težka voda in mrzla voda je hitro polnila rdečega peugeota. K sreči jo je opazila mimoidoča in začela vpiti na pomoč, kar je slišal junak meseca – vojak Toni Čelič iz Koroške vasi, ki je brez razmišljanja skočil za njo in jo rešil.

GRC Novo mesto, B.B.

»Dopoldne ob 11.50 je na Kandijski cesti v Novem mestu voznica pri obračanju osebnega vozila zapeljala v potok Težka voda. Še pred prihodom reševalnih služb jo je iz vozila rešil občan,« se je glasilo skopo obvestilo novomeškega ReCO. Vse skupaj se je torej končalo srečno, zahvaljujoč vojaku Slovenske vojske, ki se je nedavno vrnil v domačo Koroško vas s svoje prve mednarodne misije na Kosovu.

GRC Novo mesto, B.B.

Kot nam je zaupal 27-letni Toni Čelič, je bil dopoldne po naključju v bližini parkirišča ob novomeškem bolnišničnem kompleksu, ko je slišal, da neka ženska vpije na pomoč in kaže po brežini navzdol. Ob parkirišču teče potok Težka voda in v njem je Toni opazil rdečega peugeota, ki se je potapljal v mrzli vodi. Brez razmišljanja je priskočil na pomoč.

»Najprej sem moral nekaj metrov preplavati do avtomobila, v njem sem opazil prestrašeno voznico, ki se je skušala rešiti. Odprl sem vrata na voznikovi strani, a je voda le še hitreje drla v avto. Komaj sem jih zaprl in odšel na drugo stran, od koder sem vrata odprl s težko muko in jo potegnil ven,« je naslednji dan skromno pripovedoval o svojem junaškem podvigu. Toni je vojak že šest let, a to je bila njegova prva takšna intervencija, kjer je šlo za življenje in smrt in kjer štejejo minute. Izpit je opravil z odliko!

GRC Novo mesto, B.B.

»Kapo dol! Ni jih veliko, ki bi skočili v tako mrzlo vodo in si sploh upali pomagati,« dodaja novomeški poklicni gasilec Dejan Škrubej, ki je bil vodja intervencije pri ponedeljkovi nesreči. Gasilci so bili po klicu na 112 hitro na kraju nesreče, ob njihovem prihodu pa je Toni žensko že varno pripeljal do brežine. »Ob našem prihodu je bil avto v vodi do strehe. Hitro bi se lahko tragično končalo, če se ne bi tam znašel Toni,« je dejal Škrubej. Gasilci GRC Novo mesto so vozilo s pomočjo avtodvigala dvignili iz vode, postavili nazaj na cesto oziroma parkirišče ter odklopili akumulator.

»Vojak sem, rad pomagam,« je Toni skromno odgovoril na vprašanje, ali ga je bilo kaj strah, preden se je odločil ukrepati. Kaj hitro bi se lahko zgodilo, da bi vozilo tudi njega potegnilo v mrzlo vodo, a se v boju z jekleno pločevino ni vdal, ko je mukoma odpiral vrata, da bi 59-letno voznico potegnil ven. »Seveda me je zeblo, bil sem premočen do kože. Ko sem žensko dobil iz avta, sva skupaj odplavala na nasprotni breg, kjer so že čakali reševalci. Zavili so me folijo, da me ogrejejo. Dal sem izjavo policiji in se odpravil domov po suha oblačila,« je še pristavil.

GRC Novo mesto, B.B.

Nesreča se je zgodila na makadamu parkirišču, ki je v neposredni bližini novomeške bolnišnice, blizu je tudi zdravstveni dom in urgenca, tako da so bili reševalci zelo hitro pri ponesrečencih. Ob parkirišču je prometna Kandijska cesta, dopoldne pa je tam precej ljudi, tako da je imela voznica srečo, da je mimoidoča hitro opazila njeno stisko. Potok teče ob levi strani parkirišča, približno tri do štiri metre nižje. »Zaradi razmočenosti terena je vozilo z voznico začelo drseti po brežini. Avtomobil se je prevrnil, na bočni strani obstal v potoku, voda pa ga je začela odnašati proti reki Krki,« je nesrečo opisala predstavnica za odnose z javnostmi na PU Novo mesto Alenka Drenik in dodala, da bo pogumnega Tonija v prihodnjih dneh sprejel tudi direktor PU Novo mesto Janez Ogulin »in se mu zahvalil za junaško in odločno ukrepanje v trenutkih, ko je bilo ogroženo človeško življenje«.

Estrada

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste