Slovenija

FOTO: Pod vodo velik del Ljubljane, pomagala bo vojska

G.G./STA
22. 10. 2014, 10.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Huda ura je zajela tudi dele Ljubljane. v Ljubljani je voda zalila precej kleti, garaž, vdrla je tudi v nekaj vrtcev. Po besedah načelnika oddelka za zaščito, reševanje in civilno obrambo na Mestni občini Ljubljana Roberta Kusa voda povsod že odteka. Zdaj bo sledilo črpanje vode iz kleti in čiščenje, pri čemer bo pomagala tudi vojska, nato pa popis škode.

STA

STA

Na Vrhovcih je večini zalilo kleti, na Viču je zalit del blokov ob Viški cesti. Voda je tam sicer od najvišje ravni padla za 30 centimetrov, zalite so tudi garaže. Ob Tbilisijski je zalilo kleti, poplavljen je tudi del okoli trgovskega centra Interspar in ulice Malči Beličeve. Voda že odteka, je pojasnil Kus.

STA

Zaradi nočnih nalivov in visoke podtalnice je voda vdrla v ljubljanske vrtce Najdihojca, Viški gaj, Mladi rod in Črnuče, piše na spletni strani MOL. 

Nejc Tomšič

V Vrtcu Viški gaj sta poplavljeni enoti Kozarje in Bonifacij, voda je vdrla v igralnice, zato so otroke preselili v enoto Zarja ter v druge enote, hkrati pa so starše pozvali, naj otroke, če le lahko, obdržijo doma. Kus je tudi zagotovil, da so vsi otroci že od jutra na varnem. V vrtcu so gasilci, ki prečrpavajo vodo, ter policisti, še pojasnjujejo na MOL.

Boštjan Pilej

Voda je poplavila tudi dve enoti vrtca Najdihojca, in sicer Biba in Palček. Prostori, v katerih so otroci, niso poplavljeni, zato vrtec normalno obratuje. Poplava je namreč v kletnih prostorih kuhinje ter v skladiščnih in hišniških prostorih. Poleg tega je poplavljeno tudi dvorišče. V Vrtcu Mladi rod sta v enotah Vetrnica in Čira čara popustili strehi. Prostori, v katerih so otroci, niso poplavljeni, delo v obeh enotah poteka normalno. V Vrtcu Črnuče je v enoti Sonček poplavilo kletne prostore, ki so jih zaposleni že počistili.

Sašo Avramović

Na obeh lokacijah Osnovne šole Vič pa tudi na šoli Bičevje ni posebnih težav, saj niso poplavljene. Šole na spletnih straneh sporočajo, da so otroci na varnem, starši pa lahko ponje pridejo tudi predčasno, če menijo, da bi lahko imeli težave pri dostopu do doma. 

Nejc Tomšič

Popoldne, ponoči in zjutraj bodo v Ljubljani tako črpali vodo iz kleti, civilna zaščita bo skupaj z gasilci in slovensko vojsko pomagali pri iznosu kosovnega materiala in čiščenju, je dejal Kus. Kdaj bodo začeli s popisom škode, zato še ne ve, bo pa to v najkrajšem možnem času.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov