Slovenija

Športni center Pohorje: v znak protesta bodo ustavili tudi gondolo

Gabrijel Toplak
16. 9. 2014, 17.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Zaradi arogantnega odnosa države in lokalne skupnosti do rešitve podjetja delavci, ki zdaj čakajo na plače, napovedujejo stavko in proteste.

Mediaspeed

Zaposleni v propadajočem mariborskem ponudniku hotelskih in smučarskih zmogljivosti Športni center Pohorje, teh je okoli 110, nasprotujejo stečaju, a so po sestanku s sindikalisti pripravljeni svoj boj za boljše delovne pogoje še zaostriti.

Novinarju časopisa Svet24 je včeraj uspelo navezati stik z enim od zaposlenih, ki je dejal, da v podjetju, ki ima že od začetka meseca blokirane vse račune, za zdaj kakšne rešitve ni na obzorju. »Tako jaz kot sodelavci bi želeli ohraniti delovna mesta in izplačilo plač. Zamudne so nam že izplačali, a smo se zdaj vseeno odločili, da bomo že naslednji teden napovedali stavko in proteste, če najpozneje 18. v tem mesecu ne bomo dobili plač,« je bil oster delavec, ki je želel ostati anonimen.

Zaposleni v propadajočem mariborskem ponudniku hotelskih in smučarskih zmogljivosti Športni center Pohorje nasprotujejo stečaju, a so po sestanku s sindikalisti pripravljeni svoj boj za boljše delovne pogoje še zaostriti.

To so namreč sklenili na skupnem sestanku. »Če ne bo plače, bo imel delodajalec, Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), že ta petek na mizi napoved stavke. Ne bomo sicer odšli na ulico, ampak bomo ustavili gondolo, kar pomeni, da bo zanjo že po enem dnevu neobratovanja 'padla' koncesija, občini pa bo treba vrniti precejšnjo vsoto denarja,« je povedal sogovornik, ki je dodal, da se bodo v skrajnem primeru odpravili tudi na proteste, a le če se bo država še naprej obnašala tako arogantno. Zaposleni imajo tudi stike s sindikalisti, ki naj bi imeli sestanke z vodstvom občine. »Kot za zdaj kaže, gospod župan očitno nima velikega interesa za rešitev podjetja, saj kakšnega pozitivnega signala od občine še ni na vidiku. A že junija, ko nas je obiskala predstavnica državne banke, nam je jasno dala vedeti, da DUTB ne bo prispevalo niti evra,« je dejal delavec ŠC Pohorje in zaključil, da se tovrstno stanje kaže tudi med zaposlenimi, med katerimi je čutiti negotovost. Nekaj jih je tudi na dopustu, na gondoli, ki vozi, pa se zaradi pomanjkanja denarja ne opravljajo nobena popravila in pregledi.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov