Slovenija

Za službena stanovanja zaprosilo 27 poslancev

G.G./STA
26. 8. 2014, 18.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Na voljo je bilo 49 stanovanj različnih velikosti, med prijavljenimi pa je tudi osem poslancev, ki so stanovanje najemali že v prejšnjem mandatu in so bili ponovno izvoljeni. Za stanovanje so lahko zaprosili tisti poslanci, ki živijo več kot 60 kilometrov najbližje cestne razdalje od sedeža državnega zbora, torej od središča Ljubljane. Za stanovanje v velikosti 66 kvadratnih metrov mora poslanec plačati 240 evrov najemnine in 60 evrov obrabnine.

Arsen Perić/KMA

Med poslanci, ki so stanovanje najemali, pa niso bili ponovno izvoljeni, stanovanja še nista vrnila Ivan Vogrin in Darko Jazbec, so pojasnili v DZ.

Pri dodelitvi, kolikor je mogoče, upoštevajo željo prosilca po velikosti in lokaciji službenega stanovanja. Poslanec lahko najemno stanovanje vrne tudi pred iztekom mandata ali pa zaprosi za službeno stanovanje tudi med mandatom, ki ga dobi, če je stanovanje na voljo.

Poslanec se lahko v dodeljeno stanovanje vseli po podpisu najemne pogodbe, ki jo skleneta poslanec in v imenu najemodajalca generalna sekretarka DZ. Najemna pogodba določa, da mora najemnik najemodajalcu vrniti izpraznjeno stanovanje v petnajstih dneh po prenehanju mandata, razen v primeru, da je bil poslanec ponovno izvoljen.

Stanovanja pa še vedno, kakor je razvidno na spletni strani DZ, najemajo Jožef Horvat (NSi), Vinko Gorenak (SDS), predstavnik madžarske narodne skupnosti Laszlo Göncz, Danijel Krivec (SDS), Andrej Čuš (SDS), Marjana Kotnik Poropat (DeSUS), Eva Irgl (SDS) in Zvonko Lah (SDS).

Če se zgodi, da stanovanja ostanejo nezasedena, jih lahko najamejo funkcionarji drugih organizacij, tako je DZ denimo oddal stanovanje predsedniku Komisije za preprečevanje korupcije Borisu Štefanecu.

Stanovanja so velika od 19 do 69 kvadratnih metrov. Najemniki v opremljenih službenih stanovanjih plačujejo poleg najemnine mesečno obrabnino za opremo v stanovanju, pri njenem določanju se upoštevata starost in obrabljenost pohištva. Najemnik plača tudi delež skupnih obratovalnih stroškov ter redne stroške.

Skupna vsota najemnine in obrabnine za najmanjše stanovanje znaša 90 evrov, od tega je 72 evrov najemnine ter 18 evrov obrabnine. Za stanovanje v velikosti 66 kvadratnih metrov pa mora poslanec plačati 240 evrov najemnine in 60 evrov obrabnine.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste