Slovenija

Za SLS usodnih 426 glasov

STA
23. 7. 2014, 10.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Če bo SLS krivce za svoj tokratni volilni polom iskala le v premočni zmagi političnega vajenca Mira Cerarja, v kanibalski SDS in svojih županih, ki nočejo v razvpiti slovenski parlament, je zelo malo upanja, da se ji bo uspelo vrniti v parlament, v Dnevniku piše Tatjana Pihlar.

Dolenjski list
Številko 426 si bodo člani SLS zapomnili za vselej. Toliko glasov jim je namreč zmanjkalo za obstanek v državnem zboru. Bo pa številka 426 zapisana kot srečna pri dveh poslancih Stranke Mira Cerarja ter po enem v SDS in Združeni levici, ki bi, izračunano na hitro, v primeru, če bi SLS s pomočjo glasov iz tujine vendarle ostala v parlamentu in imela štiri poslance, izviseli. LDS, Zares, SMS, SNS ... so stranke, ki so nekoč bile v parlamentu, iz njega izpadle in pred njim tudi obtičale.

Nekoč mogočna LDS, njena mlajša strankarska izpostava Zares in Stranka mladih za letošnje volitve kandidatov sploh niso ponudile, Jelinčičevi nacionalisti so jih sicer zbobnali skupaj, a so pogoreli. Vrnitev v državni zbor je za zdaj uspela le Novi Sloveniji. SLS čaka zelo zahtevno delo, če želi po poti te svoje sestrske krščansko usmerjene stranke, s katero se je pred letošnjimi evropskimi volitvami uspešno pobratila in se zahvaljujoč skupni kandidatni listi prvič doslej pritihotapila v evropski parlament.

Mediaspeed

A se je na kasnejših državnozborskih volitvah izkazalo, da ji je eno poslansko mesto v Bruslju posrkalo preveč energije in kadrov, zato se je spotaknila pred domačim parlamentarnim pragom. Močna mreža, ki so jo po vsej Sloveniji razpletli župani in občinski svetniki SLS, je sicer dobra podlaga za to, da se bo tudi SLS, če bo strnila vrste, že na naslednjih volitvah vrnila v državni zbor. Toda če bo krivce za svoj tokratni volilni polom iskala le v premočni zmagi političnega vajenca Mira Cerarja, v kanibalski SDS in svojih županih, ki nočejo v razvpiti slovenski parlament, je zelo malo upanja, da ji bo uspelo.

Dolenjski list

Če namreč katera politična stranka v Sloveniji slovi po neenotnosti, je to prav gotovo SLS, kar je v svoji 26-letni zgodovini že neštetokrat potrdila. SLS mora liderja najti do izrednega kongresa 6. decembra. Tako slab volilni izid, kot ga je dosegla na državnozborskih volitvah, za seboj povleče psihozo, zato bo ta naloga še težja, kot bi bila sicer, še meni komentatorka.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste