Slovenija

Pesticidi v slovenski hrani

U.K.
23. 6. 2014, 13.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Večina predelo integrirano preidelavo, zato je slovenska hrana kakovostna, a ni tako povsod po Evropi. Po raznih kanalih pa potencialno nevarna hrana pride tudi do nas.

Arhiv Bodi zdrava

Predsednik uprave GIZ Slovenska zelenjava Ivan Bučar je povedal, da ponekod v Evropi še zmeraj uporabljajo tako imenovana fitafarmacevtska sredstva, ki jih v Sloveniji ne uporabljamo že trideset let. Ta sredstva so strupena, rakotvorna in na splošno škodljiva zdravju. A tudi v slovenskih izdelkih lahko najdemo pesticide. Poglejte v videu kje je največ pesticidov in kako se jim lahko izognemo.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost