Slovenija

Bratušek, Janković ali …

S.R.
8. 4. 2014, 16.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V Pozitivni Slovenija vre. Že nekaj časa mediji pišemo o spopadu med Alenko Bratušek in Zoranom Jankovićem, vendar je težava večja. Viri iz stranke so nam povedali, da vedno večji del stranke ne podpira vlade.

Imajo namreč občutek, da Bratuškova in ministri živijo na Marsu, saj njihove poteze niso primerne za stanje v državi, kar je jasno nakazal tudi Janković.

Bistvena težava, zaradi katere so državljani že zdavnaj izgubili upanje v vlado, je vse večje zadolževanje države in nobenih konkretnih ukrepov, ki bi nas potegnili iz brezna in pri tem ne bi še bolj udarili po žepu gospodarstva ali davkoplačevalcev. A da ne bo pomote, z zadolževanjem ne bi bilo nič narobe, če bi se ta denar porabil za razvoj gospodarstva, ne pa da se denar, pridobljen na takšen način in s pomočjo višanja davkov, porabi za reševanje bank. Predvsem zaradi vsega tega naj bi se znotraj Pozitivne Slovenije tudi začele razprtije in delitev na dva tabora – na tabor Jankovića in tabor Bratuškove. »Naj zamenja Medjo in ostale, ne pa da jih zalaga z denarjem,« nam je svoje mnenje o dejanjih vlade povedal vir iz stranke.

PS se znotraj stranke sooča z veliki težavami, saj prave alternative Bratuškovi nimajo – razen Zorana Jankoviča, kar pa pomeni razpad koalicije. Da je tudi Janković pred veliko dilemo, kaj storiti na kongresu stranke, ki naj bi se odvil v kratkem, smo se lahko prepričali na včerajšnji novinarski konferenci. Niti na eno samo vprašanje, ki se je dotikalo kandidature za predsednika, ni odgovoril z jasnim da ali ne. »Karkoli bom storil, bo dobro za državo in za Ljubljano,« je komentiral svoje odločitve, ki jih bo sprejel. »Kongresa stranke se bom vsekakor udeležil kot član stranke,« pa je skrivnostno odgovoril glede kandidature na kongresu.

Novica, da bo šla Bratuškova v parlament po zaupnico, je njene strankarske kolege še posebej razburila, saj naj bi jih bilo veliko prepričanih, da gre samo za igro in manipulacijo, s katero bi dobila večjo podporo na strankinem kongresu. Da bo podporo dobila od vseh koalicijskih strank, je prepričan tudi ljubljanski župan, vsaj tako je včeraj odgovoril na vprašanje novinarjev.

A viri iz Pozitivne Slovenije so nam zaupali, da bi se na kongresu stranke ne glede na premierkino dobljeno zaupnico lahko premešale karte, saj naj bi imel Janković znotraj stranke večjo podporo kot Bratuškova. A ker obstaja verjetnost, da ob zmagi Jankovića na kongresu pade vlada, s tem pa levica odpre široko pot desnici na predčasnih volitvah, je pred njim vsekakor težka odločitev. Obstaja pa še tretja možnost, kar naj bi bilo po mnenju mnogih še najbolje, in sicer da Janković na kongresu predstavi svojega kandidata, ki bi bil lahko resen protikandidat Bratuškovi. Morda je to nakazal Janković sam, ko je omenil tretjo možnost za razplet kongresa stranke, a o njej ni želel konkretno govoriti.

Po kuloarjih krožijo tudi informacije, da je Janković jezen na Bratuškovo, saj da je prepričan, da mu je ukradla njegovo stranko. In tako je tudi včeraj dal jasno vedeti, da se ne strinja s početjem vlade. »Ne vem, zakaj vlada že prej ni poiskala teh rezerv, ki so jih našli zdaj, ob padcu nepremičninskega davka. Namesto tega so ljudi popolnoma brez potrebe vznemirjali z dvigom DDV,« je bil konkreten Janković.

Je pa dal Janković včeraj (spet) tudi jasno vedeti, da je črna ovca v vladi notranji minister Gregor Virant, ki je po Jankovićevem mnenju lažnivec, kar dokazuje afera z letalskimi vozovnicami. Po mnenju ljubljanskega župana bi moral odstopiti kot minister. »Lažnivec ne more voditi ministrstva,« je dejal Janković.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste