Slovenija

Je Vodušek izsiljeval ali ne?

STA/M.J.
4. 3. 2014, 16.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Novinar Vladimir Vodušek danes na novem predobravnavnem naroku na celjskem okrožnem sodišču ni priznal krivde zaradi izsiljevanja nekdanjega predsednika uprave zreškega Uniorja Gorazda Korošca in Vinka Stiplovška iz podjetja Rhydcon. Na naroku je Vodušek predlagal izločitev nekaterih dokazov, ki naj bi bili pridobljeni na nezakonit način.

Lady.si

Prav tako je predlagal izločitev okrožne sodnice Marjane Topolovec Dolinšek, ker naj bi bila seznanjena s temi dokazi. Tožilka Simona Kuzman Razgoršek je Voduškovim predlogom nasprotovala. Narok je bil tako prekinjen, ker se mora sodnica opredeliti do predlogov Voduška in njegovega zagovornika Boštjana Penka. Sodnica je še pojasnila, da se ne bo izločila, ker je ta predlog neutemeljen.

V začetku novembra lani je Vodušek na sodišču zahteval tudi izločitev vseh sodnikov celjskega okrajnega in okrožnega sodišča ter višjega sodišča v Celju ter delegacije pristojnosti sodišča. Prav tako je zahteval prestavitev sojenja v Ljubljano, ker sodnikom v Celju ne zaupa, po njegovi oceni pa bi bila prestavitev tudi bolj ekonomična. Topolovec Dolinškova je novembra lani Voduškovo zahtevo po izločitvi celjskih sodnikov zavrnila.

Vodušek je novembra na sodišču pojasnil le, da se ne čuti krivega, ker ni šlo za izsiljevanje, ampak za maščevanje Korošca in Stiplovška ob podpori ene izmed odvetniških družb. Vodušek naj bi namreč pridobil neke dokumente, ker pa jih ni hotel novinarsko uporabiti, sta se mu Korošec in Stiplovšek odločila maščevati. Po Voduških navedbah se je vseskozi pogovarjal le o oglaševanju na njegovi televiziji.

Obtožnica zoper Voduška je bila vložena konec oktobra 2012, kriminalisti pa so ga aretirali tri mesece prej na Trojanah, v trenutku, ko naj bi prejemal denar.

Skupaj z velenjskim podjetnikom Stanislavom Gabercem, ki je krivdo že priznal, naj bi Vodušek oškodovancema grozil, da bo podrobnosti o njiju razkril v medijih, v zameno za molk pa naj bi zahteval 350.000 evrov v gotovini ali odkup njegovih terjatev v višini 160.000 evrov.

Gaberc, ki je krivdo priznal na predobravnavnem naroku oktobra lani, je pogojno obsojen na 14 mesecev zapora s preizkusno dobo treh let. Sodišče ga je oprostilo plačila sodnih stroškov, saj je brez službe in premoženja, kot invalid tretje kategorije pa prejema samo 200 evrov invalidnine.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste