Slovenija

Resnica o Jankoviću in Vilfanu!

Simon Rosc
21. 2. 2014, 17.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

PRERAČUNLJIVO Predvčerajšnjim je Peter Vilfan, prijatelj Zorana Jankovića, zapustil mesto svetnika Mestne občine Ljubljana. Sam je dejal, da je odstopil zaradi »obremenjenosti« Jankovića, a iz zanesljivih virov smo izvedeli, da naj bi bil razlog za Vilfanov odstop želja po kandidaturi na evropskih volitvah.

Peter Vilfan je mestni svetnik Mestne občine Ljubljana postal na zadnjih volitvah, ko je kandidiral na listi Zorana Jankovića. In ker sta Vilfan in Janković tesna prijatelja že dolgih 25 let, je novica o njegovem odstopu še toliko bolj presenetila. Vilfan je za medije pojasnil, da je o umiku razmišljal že dlje, povod pa naj bi bila vse večja »obremenjenost« ljubljanskega župana. A njegov odstop po njegovih besedah ne pomeni nikakršne nezaupnice Jankoviću, saj še vedno verjame v njegovo nedolžnost. Janković je v odgovor na Vilfanov odstop za naš časopis zapisal: »Odstop Petra Vilfana obžalujem, a ga razumem. Kot pravi, se je za ta korak odločil iz osebnih razlogov in prepričan sem, da ne izraža nezaupnice mojemu delu in delu mojih sodelavcev, temveč je to posledica pritiskov na vse nas, ki se zadnje čase kar vrstijo. S Petrom Vilfanom sva v dobrih odnosih že 25 let in verjamem, da bo tako tudi ostalo.«

Na sejah DZ naj bi prebiral časopisje.

A kot smo izvedeli iz naših zanesljivih virov, naj bi se razlog za Vilfanov odstop skrival nekje drugje, in sicer v prihajajočih volitvah v Evropski parlament. Vilfan naj bi si na teh volitvah močno želel kandidirati na samostojni listi, in ne na listi Pozitivne Slovenije (PS). Najverjetneje zato, ker ga PS na to listo ne bi uvrstila. Zakaj? Vilfan ima samo srednješolsko izobrazbo, zaradi česar naj bi imel med poslanci najnižjo plačo, poleg tega pa naj ne bi govoril niti enega tujega jezika. Težava je menda tudi njegova dejavnost v državnem zboru, kjer naj bi si tisočake služil s prebiranjem časopisja med sejami državnega zbora, v razpravo pa naj bi se vključeval samo, kadar gre za športno tematiko. Kot nam je uspelo izvedeti iz naših virov, naj bi Vilfanov odstop sprožil ogromno nejevolje med poslanci PS, predvsem zato, ker naj bi ga razumeli zgolj kot taktiko, da se Vilfan priljubi premierki Alenki Bratušek in distancira od težav Zorana Jankovića. O tem pa najverjetneje govorijo tudi naše neuradne informacije, da je Janković dolga leta financiral Košarkarsko šolo Petra Vilfana.

Peter Vilfan ta teden uživa na dopustu.

Vse navedbe naših virov smo želeli preveriti tudi pri poslanski skupini PS in Petru Vilfanu, a nam do zaključka redakcije niso uspeli pripraviti odgovorov. V telefonskem pogovoru so nam povedali le, da jim žal ni uspelo, čeprav so še dopoldne dejali, da se bodo odgovore pripravili. Prav tako smo šele pozno popoldne izvedeli, da je Vilfan ta teden na dopustu, in tako ni dosegljiv za medije, čeprav nam tega v prvem pogovoru niso povedali. Zaman smo od službe za odnose z javnostjo PS v državnem zboru poskušali dobiti telefonsko številko Petra Vilfana, saj so bila po njihovem mnenju vprašanja preveč provokativna. Odgovore poslanske skupine PS in Petra Vilfana lahko tako pričakujemo šele v prihodnjem tednu. Vsekakor jih nestrpno pričakujemo in jih bomo takoj tudi objavili. Kdo ve, morda pa smo dregnili v osje gnezdo in so se zavoljo tega vsi akterji odločili modro molčati.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste