Slovenija

V zdraviliščih polni pričakovanj

STA/Ž.K.
15. 2. 2014, 09.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Zdravilišča bodo tudi med letošnjimi zimskimi počitnicami dobro zasedena. V prvem tednu počitnic je večina zdravilišč že skoraj zasedena, medtem ko je v drugem tednu zasedenost nekoliko nižja. V zdraviliščih ocenjujejo, da se bo zasedenost tudi v drugem tednu dvignila, saj je vse več rezervacij v zadnjem hipu.

Slovenska zdravilišča izkoriščajo milo zimo in v teh časih poslujejo dobro. Med šolskimi počitnicami pa pričakujejo še povečan obisk.  Terme 3000 - Moravske Toplice, Terme Banovci in družinski Hotel Savica na Bledu, so med olj optimističnimi. "Glede na rezervacije ocenjujemo, da bomo v letošnjih zimskih počitnicah ustvarili za tri odstotke več nočitev kot lani. V času počitnic v naših termalnih središčih prevladujejo domači gostje, med njimi družine," so za STA povedali v družbi Sava turizem.

Terme Čatež v času letošnjih zimskih šolskih počitnic v svojih nastanitvenih kapacitetah pričakujejo podobno dobro zasedenost kot lani. Tudi letos ocenjujejo, da bo zaključek počitnic prinesel rezultate, ki bodo v skladu z njihovimi mesečnimi cilji.

Tako kot je to sedaj že praksa se vedno več gostov za počitnice odloča v zadnjem hipu. Ravno zato večje povpraševanje v Termah Čatež beležijo tik pred počitniškimi dnevi, kar ponovno potrjuje njihovo tezo, da je rezervacija počitnic v zadnjem hipu trend zadnjih nekaj let.

Gostje se odločajo povprečno za dvo- do štiridnevno bivanje. Pripravili pa so tudi posebne pakete t.i. mini počitnice s popusti za družine, kjer prvi otrok do 12. leta in drugi do 6. leta v Hotelu Toplice, Čatež in Žusterna bivata brezplačno, medtem ko v Hotelu Terme - ob rezervaciji paketa Super počitnice brezplačno bivata prvi otrok do 16. leta starosti in drugi do 6. leta. Med obiskovalci Term Čatež pričakujejo tudi veliko enodnevnih kopalcev.

V Thermani Laško glede na lanske zimske počitnice pričakujejo 30 odstotkov več hotelskih nočitev, največji porast je med slovenskimi, prav tako pa pričakujejo več gostov iz Italije in Avstrije. V času počitnic je v obeh njihovih hotelih še vedno nekaj prostih sob.

Za hotelske kot dnevne obiskovalce so pripravili počitniško obarvan program z različnimi ustvarjalnimi delavnicami, družabnimi in športnimi igrami ter animacijskim programom v termalnem centru.

Počitnice se bodo zaključile na pustno soboto s pustnim plesom z ansamblom Pepelnjak v restavraciji Zdravilišča Laško in izborom najlepše maske.

"Hoteli naših poslovnih enot v Termah Dolenjske in Šmarješke Toplice ter Talasu Strunjan se v teh dneh še polnijo, kot že običajno v zadnjih letih pa pričakujemo rezervacije prav do začetka dveh počitniških tednov, saj se gostje - glede na izkušnje - odločajo za rezervacije v zadnjem hipu," sporočajo iz Term Krka.

V Termah Dolenjske Toplice, kjer so hotelske zmogljivosti med tem Valentinovim vikendom polno zasedene, pričakujejo med počitnicami enako število domačih gostov kot lani, Avstrijcev bo nekoliko manj, beležijo pa več rezervacij ruskih in italijanskih gostov.

Terme Šmarješke Toplice so med lanskimi zimskimi počitnicami v večini gostile domače goste, ki jih bo letos nekoliko manj. Med tujimi gosti, ki jih je letos več kot lani, pa bo konec februarja največ Avstrijcev in Italijanov, nekaj tudi Nizozemcev in Rusov.

Tudi v obmorskem Talasu Strunjan bo med tokratnimi zimskimi počitnicami največ slovenskih gostov.

V Termah Krka ocenjujejo, da bosta hotela Talaso Strunjan in Terme Dolenjske Toplice zasedena približno tako kot med lanskimi počitnicami, hoteli v šmarjeških termah pa bodo zabeležili približno 15 odstotkov večjo zasedenost kot lani.

Tudi na Rogli in v Termah Zreče pričakujejo v prihajajočih počitniških dneh dobro zasedenost.

Kot navajajo v Unior turizmu, v prvem tednu počitnic so zmogljivosti v obeh centrih v celoti zasedene, medtem ko se trenutna zasedenost drugega tedna giblje okoli 85 odstotkov. Glede na povpraševanje in trend rezervacij v zadnjem hipu, so prepričani, da bo odstotek zasedenosti v drugem tednu še nekoliko višji.

Po pričakovanjih bodo v času slovenskih zimskih počitnic največ nočitev ustvarili domači gostje. Na Rogli bo počitnikovalo 87 odstotkov slovenskih gostov in 13 odstotkov tujih (med njimi največ Hrvatov, Madžarov in Čehov), medtem ko bo v Termah Zreče okoli 80 odstotkov Slovencev in petina tujcev (od tega največ Madžarov, Avstrijcev in Hrvatov). Gostje bodo na Roglih in v Termah Zreče preživeli v povprečju pet dni dni oz. štirje noči.

Zasedenost v času zimskih počitnic je v Termah Olimia boljša kot med lanskimi počitnicami. Porast nočitev glede na lani je opaziti predvsem v prvem tednu zimskih počitnic, vendar ker se gostje odločajo za počitnice tik pred zdajci je mogoče napovedati, da bo zasedenost med zimskimi počitnicami boljša tudi za drug teden počitnic," pojasnjujejo v Termah Olimia, kjer so v času zimskih počitnic pripravili družinske pakete s 25-odstotnim popustom.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov