Slovenija

Odstopil je najslabše plačani direktor

STA/G.T.
12. 8. 2013, 12.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Direktor mariborskega Komunalnega podjetja Nigrad Srečko Hvauc je med razlogi za odstop z mesta direktorja med drugim navedel zahtevnost dela in pritiske, zavrnil pa je namige, da odstopa zaradi domnevnih nepravilnosti v podjetju, ker teh, kot pravi, ne vidi. Bi bil pa lahko njegov prihodnji status znan že v prihodnjih dneh.

G.T.
Kdo bo po Hvaucu prvi mož podjetja?

Kadrovske menjave, ki so zadnje čase dodobra pretresle tako mariborsko občinsko upravo kot tamkajšnja občinska podjetja, vse bolj negativno odmevajo. Tudi zadnja pred dnevi je med vstajniki naletela na veliko neodobravanje, saj smo od njih med drugim izvedeli, da gre za politična kadrovanja, saj v sicer dobro stoječem Komunalnem podjetju Nigrad ne bi nepreklicno odstopil direktor Srečko Hvauc.

Slednji je na novinarski konferenci med razlogi za odstop z mesta direktorja navedel zahtevnost dela in pritiske ter tudi, da je najslabše plačani direktor tovrstnih podjetij v Mariboru. Zavrača pa namige, da odstopa zaradi domnevnih nepravilnosti v podjetju, ker teh, kot pravi, ne vidi. Dosedanji direktor mariborskega komunalnega podjetja Nigrad, ki je v večinski lasti Mestne občine Maribor, je nadzornemu svetu podal pisno odstopno izjavo, v skladu s pogodbo o zaposlitvi pa je dolžan naloge opravljati še tri mesece, razen če se z nadzornim svetom ne dogovori drugače. Hvauc, ki trenutno dela s polnimi pooblastili, je odšel na dopust in se bo vrnil v začetku septembra. Na vprašanje, kakšen bo njegov prihodnji status, je odgovoril, da bo verjetno že kaj znanega v prihodnjih dneh ali vsaj do naslednje seje nadzornega sveta, ki bo predvidoma 5. septembra. »Še ne vem, kakšna bo moja prihodnja poklicna pot, imam pa nekaj ponudb. Najraje bi ostal na Nigradu, kamor sem prišel novembra leta 2009. Direktor sem dve leti in pol,« je pojasnil Hvauc, ki je tudi poudaril, da nikoli ni bil član 'mariborske hobotnice' ali zgolj 'lovka te hobotnice'. "Moja edina krivda je v tem, da sem bil imenovan za direktorja v času, ko je bil župan Franc Kangler. S tega naslova pa nisem imel nobenih koristi, nobenih ugodnosti, lahko rečem prej, da sem imel več težav zaradi tega, ker se v marsikateri zadevi s prejšnjim župan nisem strinjal," je poudaril Hvauc.

Nigrad je po njegovih besedah prav gotovo najbolj zahtevno tovrstno podjetje v Mariboru že zaradi narave dela in obsega poslovanja. »Delovanje podjetja je vsem na očeh in zato so na mesto direktorja 'stalni in močni pritiski',« je dodal in nadaljeval, da so na Nigradu tudi že pred njegovim nastopom na mesto direktorja potekale različne policijske preiskave, revizije, inšpekcijski pregledi, svoje so pripomogli tudi mediji, prav tako je podjetje vpeto v mesto in tudi sosednje občine, pritiski se čutijo tudi zaradi krize. K odločitvi za odstop pa je pripomoglo tudi dejstvo, je sklenil Hvauc, da je najslabše plačani direktor tovrstnih podjetij v Mariboru, kot direktor pa tudi nikoli ni dobil kakšne stimulacije.

Odločitev direktorja je pretresla je presenetila mnoge zaposlene. Ko smo se z Nigradovimi delavci pred dnevi pogovarjali kar med delom pod pekočim soncem, so bili začudeni nad direktorjevo odločitvijo. Mičo, ki je nekaj let pred upokojitvijo, je dejal, da boljšega direktorja ne bi mogli imeti, saj je znal prisluhniti vsakemu delavcu. Zdaj se boji, če bo zanj še delo v letih, ki mu manjkajo do upokojitve.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov