Slovenija

Z 20 evri poskušal podkupiti policista

STA / S.R.
18. 6. 2013, 16.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V okviru poostrenega nadzora na avtocesti Celje-Maribor, ki so ga policisti in druge pristojne službe opravljali v nedeljo, je 34-letni romunski državljan ob kontroli skušal podkupiti policista z 20 evri gotovine.

Dolenjski list

S tem je želel, da bi policist odstopil od nadaljnje kontrole, a si je "prislužil" kazensko ovadbo celjskih kriminalistov. Kot so danes sporočili iz Policijske uprave (PU) Celje, sta policista Policijske postaje Žalec pri kontroli vozil na izvozu v Arji vasi ustavila kombi z romunskimi registrskimi tablicami. Vozil ga je 34-letni državljan Romunije, poleg njega pa je bilo v vozilu še osem oseb.

Pri kontroli je voznik policistu poleg osebnih dokumentov izročil tudi večkrat prepognjeno zavarovalno polico, v kateri je bil bankovec za 20 evrov, in policistu v angleškem jeziku večkrat ponovil, da je to za njega. Ko mu je policist pojasnil, da zavarovalne police ne potrebuje, je voznik zavarovalno polico nekoliko razprl in pokazal na zložen bankovec in želel, da policist denar vzame zase.

Policist je vozniku takoj pojasnil, da je s tem storil kaznivo dejanje dajanja podkupnine in je izročen denar zasegel kot predmet kaznivega dejanja. Po vseh zbranih obvestilih bodo celjski kriminalisti 34-letnega Romuna kazensko ovadili, grozi pa mu zaporna kazen od enega leta do petih let, so navedli na PU Celje.

Skupno je sicer v poostrenem nadzoru na avtocesti Celje-Maribor minulo nedeljo med 16. in 22. uro sodelovalo 32 policistov PU Celje ter specializiranih enot za nadzor državne meje in za nadzor prometa. Pri nadzoru so sodelovali še cestninskimi nadzorniki Družbe za avtoceste v RS in predstavniki podjetja Cestel.

Nadzor je bil namenjen preprečevanju čezmejne kriminalitete in ilegalnih migracij ter povečanju prometne varnosti na avtocesti.

Policisti so preverili 165 oseb in 92 vozil. Stehtali so 77 vozil, od katerih jih je bilo kar 61 preobremenjenih, zato so policisti voznikom na kraju izrekli globe. V nadzoru so policisti ugotovili tudi šest kršitev zakona o tujcih, saj tujci niso imeli ustreznih dokumentov za prestop državne meje. Štirim so izdali plačilne naloge, dva pa sta bila otroka.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov