Slovenija

Direktor stanovanjskega sklada osumljen zlorabe položaja

STA / S.R.
8. 4. 2013, 09.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Zoper direktorja Stanovanjskega sklada RS Žigo Andoljška, ki je vodil postopek imenovanja direktorja Stanovanjskega podjetja Ravne, je bila podana kazenska ovadba zaradi domnevne zlorabe položaja, piše današnji Dnevnik.

Nepremičnine-pun

Andoljšek z ovadbo ni seznanjen, prav tako z njo niso seznanjeni na stanovanjskem skladu. Da je bila vložena ovadba zoper Andoljška, so za časnik potrdili na okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani. Višja državna tožilka Tamara Gregorčič je pojasnila, da jim je zadevo odstopilo vrhovno državno tožilstvo in da tožilci o njej še niso odločali.

Viri, na katere se sklicuje Dnevnik, trdijo, da Andoljšku v ovadbi očitajo sum zlorabe položaja pri izbiri kandidata za direktorski stolček stanovanjskega podjetja Ravne na Koroškem, ki ga že slab mesec zaseda Benjamin Jakičič.

Omenjeno podjetje je v 100-odstotni lasti republiškega stanovanjskega sklada, ne potihnejo pa namigi, da je šlo v tem primeru za politično kadrovanje. Stanovanjski sklad naj bi med objavo razpisa kršil pravila s tem, ko je spremenil razpisne pogoje. Najprej so od kandidatov za direktorja zahtevali sedmo stopnjo izobrazbe, dva dneva zatem pa so objavili nov razpis, v katerem je bila zahtevana le še šesta stopnja.

Na razpis se je prijavilo devet kandidatov. Po dveh mesecih zavlačevanja, tako Dnevnik, naj bi direktorja končno imenoval nadzorni svet stanovanjskega sklada, pri čemer časnik navaja, da je bila odločitev povsem v rokah predsedujočega Andoljška, ki je za direktorja predlagal Jakičiča. Ta ima šesto stopnjo izobrazbe in je v Podvelki predsednik občinskega odbora SDS.

Drugi član nadzornega sveta Dušan Gorenčič je tako predlogu, da se razpis razveljavi, kot predlogu Andoljška, da imenuje Jakičiča, nasprotoval in zato tudi takoj po končani seji odstopil iz nadzornega sveta.

Andoljškov glas pa je bil v tem primeru edini. Tretji članici nadzornega sveta Vesni Detečnik je namreč Andoljšek še pred sejo pojasnil, da nima pravice glasovati, ker je v tistem času opravljala delo v.d. direktorja ravenskega stanovanjskega podjetja.

Na stanovanjskem skladu s prepričani, da je bil postopek imenovanja v skladu z veljavno zakonodajo in splošnimi akti družbe, saj naj bi bilo to, da ni imela glasovalne pravice, v skladu z 273. členom zakona o gospodarskih družbah.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov