Krvava Slovenija

Seršena sta umorila s topim predmetom, truplo v prtljažniku prepeljala in odvrgla na Jelovici

J.V.
12. 6. 2024, 13.20
Posodobljeno: 12. 6. 2024, 16.28
Deli članek:

Na kranjski policijski upravi so predstavili podrobnosti umora 57-letnega Milana Seršena iz Stražišča pri Kranju, ki so ga 7. junija prijavili kot pogrešanega.

PU Kranj
Je Milan Seršen moral umreti zaradi podedovanih parcel?

V začetku junija je 57-letni Milan Seršen iz Stražišča pri Kranju izginil brez sledi, med vaščani pa so se pojavile različne govorice in strah, da se mu je nekaj groznega zgodilo. Po poročanju portala Trma.si naj bi zdaj na Pokljuki res našli njegovo truplo, storilca pa naj bi policisti tudi že prijeli in naj bi prihajala iz okolice Kranja. Sršen je po pisanju Trme bil neprestano prisoten na kmetiji Pr Grebenarju v Stražišču, kjer naj bi tudi podedoval gradbene parcele, zato bi lahko bil motiv za zločin premoženjske narave. Pr Grebenarju so po Sršenovem izginotju našli sledi krvi, čevelj in telefon, primer pa je ostal zavit v tančico skrivnosti. Podrobnosti ob zaključku preiskave so danes ob 15. uri predstavili na kranjski policijski upravi.

Umor izvršila s topim predmetom, truplo vozila v prtljažniku

Po besedah vodje kranjskih kriminalistov Primoža Donoše so policisti obvestilo o pogrešanem prejeli 7. junija popoldan. Oseba ni bila najdena, glede na prve ugotovitve pa je bil podan sum, da je bil 57-letnik žrtev kaznivega dejanja. Ogled je trajal več dni, sodelovali so tudi strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija in vodniki policijskih psov. 10. junija sta bila osumljenca, 33-letnik iz območja Kranja in 26-letnik iz območja Bleda, prijeta v Kranju. Istega dne je bil na območju Jelovice najden kraj, kamor sta odvrgla truplo. Umor sta 7. junija zjutraj izvršila z udarci s topim predmetom, truplo pa sta v prtljažniku avtomobila prepeljala na območje Jelovice.

Na podlagi izdanih odredb za osebno in hišno preiskavo, ki jih je policistom izdalo Okrožno sodišče v Kranju, so kriminalisti izvedli šest preiskav objektov in pa vozil osumljenih. Poleg elektronskih naprav so našli in zasegli tudi dokaze in predmete, ki so pomembni za nadaljnji kazenski postopek. Sodna obdukcija, ki je bila opravljena v torek, je potrdila domnevo policistov, da je pokojni umrl nasilne smrti, je dodal Donoša.

V sostorilstvu na grozovit in zahrbten način izvršila kaznivo dejanje umora iz koristoljubja

Policisti so osumljenca v torek zvečer s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je na predlog državne tožilke za oba odredil pripor. Oba sta utemeljeno osumljena umora v sostorilstvu, in sicer iz koristoljubja. Z žrtvijo so bili že nekaj časa znanci. Na sojenje bosta oba počakala v priporu, grozi pa jima najmanj 15 let zapora. Osumljenca v preteklosti nista bila obravnavana za kaznivo dejanje, je še pojasnil Donoša.

Estrada

ron ely
Star 86 let

Umrl igralec Tarzana Ron Ely

gojmir lesnjak 2
V vlogi očeta in sina

Večna prijatelja Gojmir Lešnjak-Gojc in Jaša Jamnik

roman polanski
Opustitev obrekovanja

Polanski sklenil poravnavo v primeru domnevnega spolnega napada leta 1973

miki vlahovic
Po Marku tudi Tia

Miki Vlahovič v praznem gnezdu: Slovo boli

nina donelli otrok (9)
Naraščaj

Vesela nosečnica Nina Donelli razkrila spol otroka, ki ga pričakujeta z Maticem

britney
Sologamija

Britney Spears se je poročila že četrtič – tokrat ne z moškim

Zanimivosti

slovenija, slovenske-železnice, železnice, vlaki, pot-z-vlakom, vožnja-z-vlakom
Zanimivosti

Ugodne abonentske vozovnice za vlak pomembno prispevajo k zmanjšanju CO2 v našem okolju

prašič
Umetna inteligenca

Kmetje bodo lahko s telefonom ugotovili čustveno stanje svojih prašičev

nagon_1
Trajekt Estonia

Nagon iz kamene dobe še vedno ogroža življenja

henry kissinger
Henry Kissinger

Največji cinik hladne vojne

podgana
Na pomoč

(Video) V francoskih mestih nad kolonije podgan kar s pomočjo dihurjev

slika
Zanimivosti

JYSK nadaljuje s prenovo slovenskih otroških letovišč z namenom omogočanja boljšega spanca otrok in mladostnikov