Krvava Slovenija

Seršena sta umorila s topim predmetom, truplo v prtljažniku prepeljala in odvrgla na Jelovici

J.V.
12. 6. 2024, 13.20
Posodobljeno: 12. 6. 2024, 16.28
Deli članek:

Na kranjski policijski upravi so predstavili podrobnosti umora 57-letnega Milana Seršena iz Stražišča pri Kranju, ki so ga 7. junija prijavili kot pogrešanega.

PU Kranj
Je Milan Seršen moral umreti zaradi podedovanih parcel?

V začetku junija je 57-letni Milan Seršen iz Stražišča pri Kranju izginil brez sledi, med vaščani pa so se pojavile različne govorice in strah, da se mu je nekaj groznega zgodilo. Po poročanju portala Trma.si naj bi zdaj na Pokljuki res našli njegovo truplo, storilca pa naj bi policisti tudi že prijeli in naj bi prihajala iz okolice Kranja. Sršen je po pisanju Trme bil neprestano prisoten na kmetiji Pr Grebenarju v Stražišču, kjer naj bi tudi podedoval gradbene parcele, zato bi lahko bil motiv za zločin premoženjske narave. Pr Grebenarju so po Sršenovem izginotju našli sledi krvi, čevelj in telefon, primer pa je ostal zavit v tančico skrivnosti. Podrobnosti ob zaključku preiskave so danes ob 15. uri predstavili na kranjski policijski upravi.

Umor izvršila s topim predmetom, truplo vozila v prtljažniku

Po besedah vodje kranjskih kriminalistov Primoža Donoše so policisti obvestilo o pogrešanem prejeli 7. junija popoldan. Oseba ni bila najdena, glede na prve ugotovitve pa je bil podan sum, da je bil 57-letnik žrtev kaznivega dejanja. Ogled je trajal več dni, sodelovali so tudi strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija in vodniki policijskih psov. 10. junija sta bila osumljenca, 33-letnik iz območja Kranja in 26-letnik iz območja Bleda, prijeta v Kranju. Istega dne je bil na območju Jelovice najden kraj, kamor sta odvrgla truplo. Umor sta 7. junija zjutraj izvršila z udarci s topim predmetom, truplo pa sta v prtljažniku avtomobila prepeljala na območje Jelovice.

Na podlagi izdanih odredb za osebno in hišno preiskavo, ki jih je policistom izdalo Okrožno sodišče v Kranju, so kriminalisti izvedli šest preiskav objektov in pa vozil osumljenih. Poleg elektronskih naprav so našli in zasegli tudi dokaze in predmete, ki so pomembni za nadaljnji kazenski postopek. Sodna obdukcija, ki je bila opravljena v torek, je potrdila domnevo policistov, da je pokojni umrl nasilne smrti, je dodal Donoša.

V sostorilstvu na grozovit in zahrbten način izvršila kaznivo dejanje umora iz koristoljubja

Policisti so osumljenca v torek zvečer s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je na predlog državne tožilke za oba odredil pripor. Oba sta utemeljeno osumljena umora v sostorilstvu, in sicer iz koristoljubja. Z žrtvijo so bili že nekaj časa znanci. Na sojenje bosta oba počakala v priporu, grozi pa jima najmanj 15 let zapora. Osumljenca v preteklosti nista bila obravnavana za kaznivo dejanje, je še pojasnil Donoša.

Estrada

nina-osenar, maja-oderlap, iskreno-z-majo
Nina Osenar Kontrec

Priljubljena voditeljica bo spet vodila televizijski šov

bojan mori
Bojan Mori

Prehitro se je poslovil vrhunski koroški tonski mojster

Princ George
Slavlje na dvoru

Foto: Princ George praznuje 11. rojstni dan s svežo fotografijo, ki jo je posnela Kate

IMG_7787
Epska odisejada

Začela se je Ekspedicija Triglav: Laško osvaja Pariz!

jennifer-lopez
Na temo Bridgerton

Foto: Jennifer Lopez praznovala svoj 55. rojstni dan brez Bena Afflecka

Raper Challe Salle
Dopust

Foto: Raper Challe Salle po incidentu z Zlatkom uživa v Turčiji

Zanimivosti

20240722_094306
Zanimivosti

Razkošje slovenskih milijonarjev na 920 kvadratih: razkrivamo vsebino gradbenega dovoljenja za luksuzno vilo dveh razvpitih dobaviteljev javnega zdravstva

profimedia-0866027426
Odštevanje do Olimpijade

Kdaj in zakaj so nastale znamenite Michelinove zvezdice?

nakup sončne kreme, sončna krema
Naj bo prijetno, varno in zabavno poletje

Odpravimo dvome o sredstvih, ki nas ščitijo pred soncem

dnevna soba
Vintage in retro

Vračamo se k naravnim materialom in zemeljskim barvam

presnovni sindrom
Skupina dejavnikov

Nabiranje maščobe okoli trebuha lahko nakazuje na presnovni sindrom

MEHANIK, AVTOMEHANIK, KLIMA, POLNJENJE
Čiščenje in polnjenje

Zakaj iz vaše avtoklime neprijetno smrdi in kaj storiti?