V Zagrebu

Matija pijan z BMW-jem zletel s ceste v kovinski drog: »Nisem vozil jaz«

D.K.
16. 2. 2024, 07.18
Posodobljeno: 16. 2. 2024, 07.26
Deli članek:

Matija je bil spoznan za krivega in obsojen, ker je konec decembra z BMW-jem pijan zapeljal s ceste in trčil v kovinski drog. Res je sreča, da nobeden od pešcev usodnega jutra ni umrl.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Nesreča se je zgodila konec lanskega leta okoli 8. ure zjutraj v Zagrebu. Priča Saša je na sodišču povedal, da je slišal zaviranje in videl BMW, ki je pri veliki hitrosti vijugal po cestišču, zapeljal čez robnik na bankino in trčil v kovinski steber.

»Takrat sem dobil mehke noge, saj sem se zavedel, da bi lahko bila v tistem trenutku na tistem mestu. Takoj sem poklical policijo in reševalce. Z drugimi osebami sem prišel do vozila, voznikovih vrat ni bilo mogoče odpreti, večkrat smo poskušali, a nam ni uspelo. V BMW-ju je bil samo voznik, ki je bil poškodovan in nisem prepričan, ali je bil pri zavesti. Bil sem zraven do prihoda reševalcev, po prihodu pa sem odšel,« je na sodišču dogajanje povzel Saša.

Kot je navedeno v sodbi, je 28-letni natakar Matija tistega jutra vozil BMW po Borongajski cesti z najmanj 2,50 promila alkohola v krvi, je ugotovil neodvisni toksikološki izvedenec Stjepan Brzica. »Ko je pripeljal tik pred križišče z Ulico Milana Begovića in pri izvozu iz desnega ovinka je na mokrem in spolzkem vozišču izgubil oblast nad vozilom, pri čemer je prednji kolesi zaneslo in zapeljalo v robnik. Nato je pristal izven vozišča in z levim bokom vozila trčil v steber javne razsvetljave. Voznik motornega vozila je torej zaradi neprilagojene hitrosti povzročil prometno nesrečo s telesno poškodbo«, je poudarila sodnica.

Plačati mora 2130 evrov 

Matija priznava, da je bil tisto jutro pijan, a trdi, da ni vozil. »Spal sem na sovoznikovem sedežu, očetovo vozilo pa je vozil prijatelj Jurica. Takrat sta bila z nama tudi Nikola in Roko, ki pa sta odšla takoj po prometni nesreči. Bil sem precej pijan in ne vem, kako sem se znašel na urgenci, glava je bila okrvavljena, verjetno od udarca, v reševalnem vozilu so mi opravili alkotest, vzeli so mi kri in urin. Že prej sem imel težave z vožnjo pod vplivom alkohola, zato tisto jutro nisem hotel voziti,« zatrjuje Matija.

Njegov navedbe pa so ovrgli priča in policisti, ki so bili prisotni na kraju nesreče. Sodnica mu je prisodila 1790 evrov denarne kazni in 337 evrov sodnih stroškov. Skupaj mora torej plačati približno 2130 evrov. Izrečena mu je bila tudi trimesečna prepoved vožnje.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste