V parku našli truplo, ovito v črne vreče

Skrivnostno izginotje 63-letne Tržačanke s tragičnim epilogom

R.T. / Primorske novice
7. 1. 2022, 09.11
Posodobljeno: 7. 1. 2022, 09.11
Deli članek:

Po treh tednih ugibanj, kam je izginila 63-letna Liliana Resinovich, so nedaleč od njenega doma, v parku nekdanje psihiatrične bolnišnice v Sv. Ivanu, našli žensko truplo, ovito v črne vreče za smeti. Njen mož, s katerim sta pogosto hodila na izlete v slovensko Istro, je zadnje dni novinarjem odgovarjal, da še vedno upa, da se je samo umaknila in se bo vrnila.

/
Liliana Resinovich

Po izginotju 63-letne Liliane Resinovich so sprva dopuščali več možnosti o tem, kaj bi se ji lahko zgodilo; od namernega odhoda, samomora do umora. Z minevanjem dni pa se je po poročanju Primorskega dnevnika vse bolj okrepil sum, da se ji je zgodilo nekaj hudega. Le redki so verjeli, da se je prostovoljno odločila za umik.

Na koprski policijski upravi so nam potrdili, da so jih italijanski varnostni organi obvestili o pogrešani Tržačanki, zato so tudi na tej strani meje preverjali, kje bi lahko bila. Izginila je v torek, 14. decembra, v stanovanju je pustila oba mobilna telefona, denarnico pa tudi covidno potrdilo, brez katerega ne bi mogla iti daleč. Žensko so policisti medtem že dvakrat iskali v gozdu. Na dan je zadnje dni prihajalo vse več podrobnosti o domnevno skrivnem življenju 63-letne Tržačanke. Že več mesecev je vsak torek dopoldne hodila k 83-letnemu prijatelju, s katerim naj bi se poznala že več kot 40 let. Vsakič naj bi mu zlikala kakšno srajco in se z njim družila.

Hotela naj bi zapustiti moža ... 

Claudio je novinarjem več televizijskih hiš potrdil, da bi tudi tisti torek morala priti k njemu. Sporočila mu je, da bo morda zamudila pol ure, potem pa je skrivnostno izginila. Triinosemdesetletnik je novinarjem povedal, da je Liliana nameravala zapustiti svojega 72-letnega moža Sebastiana Visintina, saj naj z njim ne bi bila več srečna. Čeprav jo je opomnil, da ima že 83 let, mu je odvrnila, da se ji bodo uresničile sanje, če bo z njim preživela tudi krajši čas.

Prav zato je bila vsa pozornost usmerjena proti 72-letnemu Visintinu, ki o njenem druženju s starejšim prijateljem menda ni vedel nič, vsaj tako je zatrdil novinarjem. Visintin je trditve ženinega prijatelja zavračal in trdil, da se z Liliano nikoli ni kregal. Tudi njega naj bi skrbelo, da ji je nekdo naredil kaj hudega. V pogovoru za eno od italijanskih televizij pa je dejal, da se mu po izjavah njenega prijatelja vse bolj zdi, da se je žena morda umaknila, ker se je znašla v stiski oziroma paniki, da bi ga lahko s svojim odhodom prizadela.

Visintin trdi, da ni vedel za denar ...

Šele po njenem izginotju je ugotovil, da je imela na bančnem računu 50 tisoč evrov, doma v predalu pa še dva tisoč evrov. Pred izginotjem je 63-letno žensko videl tudi njen sosed, nato pa kot zadnja še prodajalka iz bližnje trgovine s sadjem in zelenjavo. Da žene ni, je Visintin policiji prijavil tistega dne okoli 22. ure.

Primorski dnevnik je poročal, da je imela policija 72-letnega moža pod drobnogledom, saj naj bi spremenil svoje izjave o tem, kam je tisto jutro, ko je bila žena še doma, odšel. Če bi ji hotel kdo storiti kaj hudega, bi jo lahko vrgel v kakšno kraško brezno in nihče je ne bi našel, pa je novinarjem dejal zaskrbljeni Lilianin 83-letni prijatelj. V sredo popoldne so v parku pri nekdanji psihiatrični bolnišnici našli žensko truplo. Vse je kazalo, da so našli prav truplo pogrešane 63-letne Tržačanke.

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste