JAGODNI IZBOR

Predrzni pijančki, uničen kombajn

S.S.
2. 11. 2020, 21.33
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
V okolici Šentjurja je voznik kombajna pri žetvi zapeljal na večjo kovinsko cev in ta je močno poškodovala nože in greben kombajna.

10 V Dolnji Stari vasi v občini Šentjernej je nekdo vlomil v zidanico in iz cisterne iztočil ter ukradel približno 200 litrov vina.

9 V Novem mestu so policisti posredovali zaradi preglasne glasbe. Osemindvajsetletniku, ki se je sprva izdajal za drugo osebo, so izdali plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru, oglobil pa ga bo tudi inšpektorat, zaradi kršitev zakona o nalezljivih boleznih,

8 Koprski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen, odkrili pa so ga v eni od trgovin pri štetju dnevnega izkupička.

7 Na pokopališču v Dolenjskih Toplicah je nekdo vlomil v svečomat. Ukradel je 20 evrov in z rovarjenjem povzročil še 1500 evrov škode.

6 Celjski policisti pa preiskujejo vlom v kavomat. Neznanec je ukradel kovance in menjalni denar, s poškodovanjem kavomata je lastniku povzročil še za najmanj 500 evrov škode.

5 Izpred gostinskega lokala v Ponikvi v občini Šentjur je nekdo ukradel več stolov in miz.

4 Na Markovcu je 36-letni voznik nepravilno zavaroval kombi, ki se je zaradi tega sam premaknil in trčil v avtobusno postajališče. V nesreči ni bil nihče poškodovan, nastala je zgolj gmotna škoda, voznik pa bo prejel plačilni nalog.

3 Na Bledu so policisti obravnavali moškega, ki se je na javnem kraju do zaposlenih v eni od prodajaln, in kasneje tudi do policistov, vedel drzno in žaljivo. Obravnavajo ga tudi zaradi neuporabe zaščitne maske in s tem kršitve vladnega odloka.

2 V Luciji so policisti popoldne ustavili 70-letnega voznika s prijavljenim prebivališčem v Ljubljani, ki je za nameček pijan sedel za volan (0,92 mg/l). Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu avto zasegli. Istega moškega so policisti potem obravnavali še ponoči, pri čemer je bil v avtu spet ali pa še vedno pijan (0,32 mg/l). Avto so mu znova zasegli, sledita obdolžilni predlog in plačilni nalog zaradi kršitve določil zakona o nalezljivih boleznih.

1 V okolici Šentjurja je voznik kombajna pri žetvi zapeljal na večjo kovinsko cev in ta je močno poškodovala nože in greben kombajna. Obstaja verjetnost, da je kovinsko cev nekdo nastavil na njivo. Lastnik škodo ocenjuje na več kot 8000 evrov.

Estrada

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste