Črna kronika

Glasna dama, ki rada posluša tišino

Sonči Nered-Čebešek, Zvezde
20. 8. 2017, 08.00
Deli članek:

Načelno nazivov ne mara, a drugače, kot da postavno Štajerko najprej predstavimo z njeno najzahtevnejšo funkcijo, pač ne moremo.

Od lani je Maja Oderlap namreč z dušo, srcem in večino svojega časa odgovorna urednica Televizije Veseljak.

Sicer pa je iz leta v leto bolj živo rdečelasa voditeljica in pevka predvsem preprosto dekle z večnim nasmeškom in izjemnim veseljem do življenja. »Težko bi sploh opredelila, katero od mojih del mi je najljubše. Vse je med seboj izjemno povezano, jaz pa sem precej nemiren človek in ne morem biti na enem mestu, ampak imam rada pestro življenje,« pove. Ima pa od delovnega okolja vsekakor najraje oder. Pravi, da ga ima tako rada, da bi ga imela kar za svoj drugi dom. In prav letos ima toliko nastopov kot še nikoli, in ker že od začetka poletja predstavlja tudi svojo novo pesem Dva koraka, je v vsem skupaj toliko večji draž.

Zanimivo pa je, da veseljakinja ni ena tistih, ki se redno udeležujejo takih in drugačnih pasjih procesij ali ki bi se samoiniciativno želeli pojavljati v medijih.

Strokovnjaki opažajo da se ozaveščenost o pomenu zavarovanj iz leta v leto povečuje

Zanimivosti

Ozaveščenost o pomenu zavarovanj se v Sloveniji iz leta v leto povečuje

»Zaupam se le tistim, ki jih imam najraje – svoji družini in peščici iskrenih prijateljev, ki mi stojijo ob strani tudi takrat, ko časi niso najbolj rožnati. Rada imam zemljo, rada vrtnarim. Moje visoke grede so sploh super! V zadnjem obdobju veliko hodim tudi v hribe, kjer poslušam tišino in nabiram kondicijo,« nam vseeno vsaj malo odstre pogled v čas, ki ga ne preživi pred kamero ali na odru.

In če nas je spustila malo bliže, seveda vrtamo naprej: kakšno hrano ima rada, kako skrbi za videz, ima kakšne posebne želje. V smehu prizna, da ne le, da precej pazi, kaj se znajde na njenem krožniku, ampak tudi izredno rada kuha. V zadnjem času je za štedilnikom vse več, ker sama svoj okus najbolje pozna in jedi izpod njenih prstov brbončice zato najbolj razveselijo. Ker mesa skorajda ne jé, se toliko bolj posveča morskim dobrotam, saj obožuje vse, kar diši po slani vodi. Ponosno nam zaupa, da je za svoje kuharske spretnosti prejela že veliko pohval, in tudi sama je presenečena nad talentom, za katerega do nedavno sploh ni vedela, da ga ima v sebi.

Zaradi natrpanih urnikov in predvsem glasbenih nastopov sta zanjo nujna dobra kondicija in lep videz, a iz tega Maja ne dela nobene znanosti, vsekakor pa dela kar trdo. »Hribolazenje, tek, kolo – te tri aktivnosti so redno na mojem urniku, vsak dan vsaj ena ali pa več njih. Predvsem pa pazim na svojo kožo, tako da so pri športu na prostem obvezna pokrivala, dolgotrajno sončenje pa seveda popolnoma odpade. Ker moje delo res zahteva urejen videz, si doma dam duška in grem na 'off', kar pomeni, da sem skuštrana in nenaličena ter v kakšni udobni trenirki ali čemur koli drugem udobnem, kar se prvo ponudi iz omare. Mislim, da me tisti, ki me poznajo z odrov in televizije, sploh ne bi spoznali,« se smeji.

Podobne njenemu preživljanju časa doma, ko je od običajnega sveta odklopljena, so tudi njene največje želje. »V kratkem si želim predvsem najti nekaj dni za oddih, ki bo čim bolj robinzonski, nekje ob morju, brez cest in s čim manj moderne tehnologije. Čim prej pa upam, da si uspem izpolniti svojo največjo željo in obiskati Aljasko – divje in neodkrite lokacije, ki v tišini čakajo name.«

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost