Doktor Oskar

Drnovškov zdravilec obtožen mazaštva

P.K.
8. 8. 2017, 20.00
Deli članek:

Razvpiti alternativni zdravilec, po narodnosti Hrvat, ki je več kot desetletje zdravil na Goriškem, in to tudi znane osebnosti, se je roki pravice zadnje čase spretno izogibal.

STA
Pri njem naj bi se zdravil tudi pokojni dr. Janez Drnovšek.

O njem se sicer ne ve prav veliko. Čeprav je imelo stik z njim precej ljudi, se je uspel, sploh zadnji dve leti, ko ima zaradi svoje alternativne prakse opravka s policijo, skrbno skrivati pred očmi širše javnosti.

Ve se, da je Oskar Keleminović Dalmatinec, ki je deloval pod vzdevkom doktor Oskar in je star 61 let, ter da je imel v Novi Gorici nekakšno alternativno ambulanto, v kateri je zdravil paciente s težjimi diagnozami.

Kdaj se bo Keleminović moral vrniti v Novo Gorico, kjer bo sedel na zatožno klop tamkajšnjega okrožnega sodišča, še ni znano, bo pa to verjetno kmalu.

Pomembne stranke

Nekateri njegovi pacienti so se o njem razpisali na svetovnem spletu in ga močno hvalili, spet drugi so ga blatili, češ da je prevarant, ki od naivnih in bolnih ljudi samo pobira denar. Doktor Oskar naj bi sicer zdravil tudi mnogo znanih osebnosti, med drugim Janeza Drnovška, Silvia Berlusconija, Borisa Jelcina, različne vatikanske kardinale, menda celo papeža Janeza Pavla II. ter mnoge znane športnike in bogataše.

Njegova dejavnost se je zapletla pred dobrima dvema letoma, ko ga je ena od njegovih strank, prijavila policiji, češ da je prevarant. Sledila je dolgotrajna preiskava, na podlagi katere je tožilstvo spisalo obtožnico. Tu pa se stvari zapletejo, saj mu slednje sodišče, ker ga v Sloveniji ni našlo – nekam je izpuhtel, ni uspelo vročiti več mesecev.

S čim si je med znanimi osebnostmi, ki so se hodile zdravit k njemu, zaslužil tak sloves in ugled, ni jasno. Menda se je znal promovirati v pravih krogih.

Vložil ugovor

Zadnje informacije pravijo, da so mu obtožnico po dolgem času le uspeli izročiti, in sicer s pomočjo mednarodne pravne pomoči, ki ga je našla na Hrvaškem. Kot je znano, naj bi zoper njo že vložil ugovor, novogoriško okrožno sodišče pa je pred sodnimi počitnicami njegovemu ugovoru ugodilo in zahtevalo dopolnitev izvedenskega mnenja medicinske stroke. Najprej se bo tožilstvo po sodnih počitnicah seznanilo z dodatnim izvedenskim mnenjem in nato postopek nadaljevalo.

Estrada

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Zanimivosti

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan