Črna kronika

Poskrbeli so tako za ušesa kot za brbončice

Teja Pelko, Novice Svet24
6. 6. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Po razprodanih rojstnodnevnih koncertih in dnevih žena so aktualovci za svoje poslušalce pripravili še roštiljado.

M24.si
Zvezde pečejo

Piknik prostor so postavili na Kardeljevo ploščad v Ljubljani, žar pa so zakurili že popoldne.

Žar mojstri so obiskovalce razvajali z gurmanskimi poslasticami Ave grilla, in to v neomejenih količinah, žejo pa so si tešili z ledeno hladnimi koktajli v »cocktail cornerju«. Na voljo je bil tudi kotiček za sproščanje, v katerem so se lahko okrepčali z dobrotami iz Lidlove pekarne.

KLEMEN BUNDERLA IZGUBIL DVOBOJ

Poskrbeli so tudi za animacijo. Na voljo so bile številne družabne igre. Najbolj pogumni so se na Staropramen rodeu merili v vzdržljivosti na simulatorju divjega bika, eden izmed obiskovalcev pa je dobil enkratno priložnost, da se spopade s poražencem Roštilj fighta Klemna Bunderle in Jureta Godlerja. Klemen je v Maestro ringu gladiatorja izgubil tudi ta dvoboj, kar je Godler pokomentiral z naslednjimi besedami: »Če človek izgubi, ko je na nevtralnem terenu, je žalostno. Če človek izgubi, ko je na domačem terenu, pa je za ubit. Ne, saj se šalim.« Jure je dodal, da je zelo vesel, da ni bil on tisti, ki bi se moral dvobojevati, saj to res ni zanj.

ZVEZDE PEČEJO

Klemen pa ni ni bil edini zvezdnik, ki je ta dan tekmoval. Jan Bučar, Jernej Kuntner, Jernej Damjan in Danica Lovenjak so se namreč med sabo pomerili v peki na žaru Napoleon. V tekmi Zvezde pečejo je slavil smučarski skakalec, ki je s svojo kreativnostjo najbolj prepričal nekdanjega tekmovalca šova Gostilna išče šefa, solastnika blagovne znamke Tejani kitch'n in po novem tudi vlogerja – cool fotra Janija Jugovica. Za nagrado je dobil toliko kilogramov čevapčičev, kot sam tehta (61), kar mu bo prišlo zelo prav, saj jih njegova hčerkica Niki naravnost obožuje.

PESTER NABOR GLASBENIKOV

Seveda brez glasbe tudi tokrat ni šlo. Za razmigavanje teles in glasilk so skrbeli Petkova pumpa in Aktualova galama ter številni glasbeni gostje: skupina Tequila, Saša Lendero, Bojan Ristić in Brass Band, Mambo Kings, Nina Donelli, Jasmin Stavros, Davor Borno, Ines Erbus in Djomla KS. Nad vzdušjem in konceptom dogodka so bili vsi zelo navdušeni, v slast pa so jim šle tudi dobrote Ave grill.

DOBROTE Z ŽARA V DOMAČEM OKOLJU ZVEZDNIKOV

Nekateri zvezdniki tudi doma večkrat zakurijo žar. Saša Lendero na njem včasih speče tudi samo krompir ali bučke z vrta. »Ni pomembno, kaj je na žaru. Pomembno je druženje. Da se imaš lepo,« meni Saša. Pri Ristićevih je žar del vsakdanjika. »Tako kot otrok vsak dan vzame liziko, tako je pri nas z roštiljem. Pri nas je roštilj kot dobro jutro. Pri nas je sicer strokovnjakinja za žar žena. Jaz sem strokovnjak za trobento,« nam je razkril Bojan. Bunderla pri peki prisega na žar na oglje. »Ne maram plinskih žarov. Rad imam to predpripravo. Počutim se kot v časih jamskega človeka. Rad imam tudi dobrote z žara, a ne mesnih, saj sem že od leta 1998 vegetarijanec. Obožujem bučke, ribe in mlado čebulo, zraven rib pa mora biti obvezno tudi tržaška omaka. »Pri meni na pikniku zelo smrdi. Vsi morajo vse jesti, da se potem lahko zgodi orgija,« nam je v smehu dejal radijski voditelj. Aleš Bartol se žara doma izogiba, saj se je tovrstne hrane preobjedel ob nastopih, če že, pa da nanj kotlete ali kalamare. Tudi Djomla KS doma redko zakuri žar, to pa zato, ker ima okoli sebe ogromno odlične ponudbe tovrstne hrane, če ga že, pa na njem ne sme manjkati meso. Od pijače pa kokakola in pivo. Jasmin Stavros doma nikoli ne peče na žaru, saj prisega na dalmatinsko kuhinjo in uživa zelo malo mesa, zato pa toliko več zelenjave in rib.

Čeprav so zvezdniki z leti in prakso postali že pravi žar mojstri, pa se jim kdaj kakšna stvar tudi ponesreči. »Zgodilo se mi je, da sem se zaklepetala na enem koncu omizja in sem na žaru predolgo pustila kruhke. Bili so čisto zogleneli,« nam je v smehu dejala Lenderova. Jerneju se največkrat ponesreči stvar, ki jo dela prvič, zgodi pa se mu tudi, da kakšno stvar preveč posoli ali predolgo časa pusti na žaru. Bartolu pa se je vedno sfižilo, kadar je domov pripeljal kakšno dekle in nanjo skušal narediti vtis. Takrat je vedno zažgal hrano. A mu tega dekleta niso čisto nič zamerila.