Na vprašanje, kaj je tisto, kar ga najbolj privlači v jutranji oddaji, David odgovarja, da je težko, da človeku delo pri oddaji Dobro jutro ne bi zlezlo pod kožo. »Smo dobra ekipa, ki skrbi za zanimive vsebine, in se nam ni treba preveč ukvarjati s težkimi temami, ki jim morajo kljubovati kolegi v informativnem programu. Upam, da se dobra volja prek TV-ekranov prenaša tudi na naše gledalce,« nadaljuje simpatični voditelj, ki ga zgodnja jutranja vstajanja ne motijo preveč. »Imam srečo, da sem jutranji človek oziroma da zjutraj dobro funkcioniram. Veliko lažje je, ker se vedno z ekipo pohecamo že ob urah, ko se večina še obrača pod odejo. Pa kava tudi pomaga.«
Nasveti za starše
Davidu v oddaji že nekaj časa zelo »ležijo« »nasveti za starše«, drugače pa mu je všeč, da pokrivajo toliko različnih tematik in zanimivih gostov, da ni nikoli dolgčas. Ne nazadnje se je tudi v studiu že marsikaj zasmodilo ali razbilo, predvsem v kuhinji. »Spomnim se tudi enega od svojih prvih vklopov s terena, ko sem mislil, da gre za vajo. No, v resnici smo bili v živo, in ko sem po kakšni minuti javljanja vprašal, ali je to vaja, je kamerman prebledel, režiser zavpil v slušalko, jaz pa zardel in 'zašvical'. To je čar programa, ki poteka v živo,« pripoveduje Urankar, ki – ko kamere počivajo – preostali čas, ki ga vedno dobro izkoristi, najraje preživlja z Liamom in Ajdo. »Rad tudi igram košarko s prijatelji in gledam ligo prvakov ob pivu in arašidih. Z Ajdo zvečer gledava nanizanke, preferenčne so skandinavske.«
Rad pije dobro kavo
Vsestranski David, ki za svojo pripravljenost redno teče in obiskuje fitnes, v pogovoru pove, da zelo rad dobro je, ob tem pa priznava, da za velike kuharske projekte ni vedno dovolj časa. »Za večje priložnosti se z veseljem lotim kašne posebne zadeve. Baje mi je dobro uspela veganska lazanja, zagotovo najljubša pa mi je mesna pita s pivom, po angleško steak ale pie.« Seveda za zaključek ne moremo mimo vprašanja, kaj si najraje pripravi za dušo. »Vsake toliko si z Ajdo privoščiva večer s tajsko masažo, ki se nadaljuje v suši restavraciji ob spremljavi kozarca dobrega vina,« nam še zaupa David Urankar, ki bo prihajajoči prosti poletni čas poskušal preživeti čim bolj na morju.