Črna kronika

Najlepši izleti po Sloveniji

Lara Jelen, Zvezde
13. 6. 2017, 10.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Znani so nam zaupali, katere so njihove najljubše izletniške točke v tem letnem času.

Bloško jezero, atrakcija blizu Cerknice

Jože Robežnik, TV-voditelj in producent, pravi, da je težko reči, kateri kraj je najlepši. »Vsekakor pa mi je zelo ljuba okolica Bloškega jezera. Včasih se lotim Krpanove poti, drugič jo mahnem po bližnjih poljih in mokriščih, kdaj pa samo ob jezeru spijem kavo in posončim svojo bledo polt,« nam je zaupal. Bloško jezero, ki ga nekateri imenujejo tudi Volčje jezero, leži v bližini naselja Volčje in velja za eno od najbolj priljubljenih izletniških točk sprehajalcev, pohodnikov, kolesarjev, motoristov, ribičev in ljubiteljev preživljanja prostega časa v naravi.

Triglavski narodni park, čim bližje soncu

Pevka Neisha gre rada čim bližje soncu, v gore, zato ji je najljubši Triglavski narodni park. »Zdaj je že dovolj toplo in sneg popušča, kaj domačega na žlico pa tudi vedno prija,« pravi. V Triglavskem narodnem parku se lahko sprostite ob kristalno čistih vodah in visokogorskih ledeniških jezerih, se podate na pustolovsko doživetje po ostankih pragozda in osvojite vrhove, od koder boste imeli najlepši razgled. V tem času boste lahko priča tudi prebujanju narave. Medtem ko so prve cvetlice v dolinah že odcvetele, se prava predstava v gorah šele začenja.

Bovec, biser neokrnjene narave

Pevec Dejan Vunjak je navdušen nad vso Slovenijo, če bi že moral izpostaviti en kraj, ki ga sam najraje obišče, pa razkriva, da je to Bovec. »Vedno govorim, da je Slovenija res ena lepše urejenih dežel na svetu. Imamo morje, gore, ravnine, in vse to v razdalji dveh ur iz njenega središča. Če moram izpostaviti en košček, potem je to Bovec, kamor v zadnjih letih veliko zahajam. Bovec v sebi skriva velik dragulj neokrnjene narave. Tam si lahko privoščiš popolno sprostitev ob Soči ali v hribih, saj je zrak enkraten. Hkrati pa destinacija ponuja adrenalinska doživetja za vse rekreativce. Sam izkoristim obe možnosti. Do zdaj sem bil na kajaku in raftingu, se spustil po jeklenici, pridem pa tja tudi počivat.« Ne glede na vašo definicijo popolnega izleta je zelo verjetno, da vam jo bo v Bovcu uspelo doživeti.

Mariborsko Pohorje, vir moči

Martina Plohl, ena od plesalk, ki jo spremljamo v oddaji Zvezde plešejo, nam je o svojem najljubšem kraju v Sloveniji povedala: »Glede na to, da sem Štajerka, je zame eden lepših krajev Mariborsko Pohorje. Zelo rada se sprehajam bodisi sama ali pa v dobri družbi, kar me najbolj prevzame, pa je čudovita narava, ki mi daje vedno znova vir moči tako za življenje kot za šport, s katerim se ukvarjam že mnogo let. Izlet v te kraje je zame neke vrste sprostitev in umiritev uma ter telesa, pri meni spodbudi boljše in lažje premagovanje novih nalog. Prav tako pa v naravi največkrat dobim kakšno noro zamisel za svoje plesno ustvarjanje.« Možnosti, kaj početi na Mariborskem Pohorju, je ogromno.

Začutite prvinskost na Ljubljanskem barju

Rok Lunaček, frontman skupine Flirrt: »Slovenija je nadnaravno lepa. Veliko potujem po svetu, in vsakič ko se vračam domov in pogledam skozi okno letala ter ugledam tisti mali košček zelene preproge spodaj, me navdahne. Vedno sem rad zahajal na Ljubljansko barje. Neko prvinskost se občuti, ko si tam s tišino. Drugače pa je nešteto malih biserov po vsej Sloveniji: čudovita dolina Trente, Bovec in njegova celotna okolica, nadnaravno lepi Kras, zaljubljen sem v 'neskončnost' Prlekije in Prekmurja ter v navihanost Bele krajine. Vendarle pa mi na koncu vedno pečat pustijo ljudje. Dobri ljudje. Z njimi je tako kot z lepimi dejanji – ostanejo v nas in odmevajo v naših genih.« Čeprav je Slovenija majhna, je možnosti za izlet skoraj nešteto. Odpravite se tja, kjer vam bo zaigralo srce.

Estrada

natasa bester 1
Silna ljubezen do živali

Hvaležna za vsa bitja, ki ji delajo družbo

Vasilij Žbogar, ambasador Go to Barcolana
Gladek kot morje v bonaci

Vasiliju Žbogarju se ni treba briti

slovenija-ima-talent-2024
Slovenija ima Talent

Žiranti Talentov: »Ne skrivamo, da ni vsak nastop na dušo pisan vsakemu žirantu!«

ana maria mitic
Klavir prva in edina ljubezen

Ana Maria Mitić živi v celibatu

mitja okorn - arsen peric
Od Hollywooda do modnih brvi

Znani Slovenke in Slovenci, ki so se preselili v tujino, a jih še nismo pozabili

ajda mlakar
Kraljica svoje kuhinje

Pogrinjanje mize je veliko več kot samo postavljanje žlic, vilic in nožev

Zanimivosti

METKA KLEVIŠAR, upokojena zdravnica
Soustanoviteljica Karitas in Hospic

Metka Klevšar, upokojena onkologinja: »Postajamo roboti, ki jim manjka temeljna človečnost«

feng dreamstime_xxl_30598269
Primerjava materialov

Vhodna vrata: spoznajte razlike med materiali

Toplotna crpalka - zracni vir
Združitev obnovljivega in klasičnega vir energije

Za starejše hiše so primerne hibridne toplotne črpalke

strogi
V šolo bistra buča

Vrnitev v preteklost: 'Kdaj boš šel v tretji razred? Mogoče, ko bomo drugega belili.'

Beeland-1
Zanimivosti

Slovenci vodilni ponudniki apiturizma v svetu

SDO_10-03-24_1219UTC_131-171_RedScreen_4k
Možnost pojava severnega sija

Zabeležili najmočnejši sončev izbruh trenutnega cikla