Zahtevali zaprtje

VIDEO: Birokrati krivi, da je umrl pod porušenim mostom

G.G./STA
29. 10. 2016, 13.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na severu Italije se je v petek zvečer porušil most, pri tem pa je življenje izgubila ena oseba. Izkazalo se je, da je za nesrečo kriva italijanska birokracija, ki ni želela zapreti mostu brez ustreznih papirjev.

YouTube
Most se je zrušil na avto, v katerem je bil 68-letnik.

Nesreča se je zgodila na regionalni cesti med Milanom in krajem Lecco. Italijanska družba za ceste Anas je danes sporočila, da je "večkrat zahtevala takojšnje zaprtje" mostu nad cesto SS36, ki povezuje Milano in mesto Lecce severno od njega, takoj ko je eden od njihovih uslužbencev v petek opazil, da se most kruši.

Most se je porušil tri ure kasneje, ko je prek njega zapeljal težek tovornjak. Ruševine mostu so zgrmele na avtomobil na cesti pod njim, ki ga je vozil 68-letnik, ki je zaradi tega umrl. Pri tem je prišlo tudi do naleta več vozil, pri čemer se je poškodovalo še deset ljudi. Po navedbah policije bi lahko bilo žrtev še več, saj se je nesreča zgodila v času prometne konice.

Mostu po navedbah družbe Anas niso takoj zaprli, ker so lokalne oblasti zahtevale pisno zaprosilo za ta ukrep. Ta dokument pa bi lahko ustrezno izpolnili šele, ko bi teren uradno pregledal inšpektor. Slednji je bil po navedbah Anasa ravno na poti tja, ko se je porušil most.

Oblasti province Lecco to zanikajo. "Navedbe Anasa o dogodkih, ki so se zgodili, so drugačne od informacij, ki jih imamo mi," so navedli v sporočilu za javnost. Ministrstvo za infrastrukturo je ukazalo temeljito preiskavo dogodka, svojo oceno pa bo podala tudi policija.

Zanimivosti

varčevanje 5
Varčujmo in varujmo

Uporabite majhne trike, da si zagotovite velike prihranke

krompir 4
Pomembna je priprava

S tem vsestranskim živilom lahko celo hujšamo!

čiščenje pomivalnega korita
Leglo bakterij

Temu delu kuhinje zagotovo posvetite premalo časa! Veste, kateri je?

elastika, gumice
Elastike!

Kot pomoč pri pakiranju ali rešitev za čajne navdušence

SPAR_Svet24_LBZ-ugoden nakup - polne vrecke
Zanimivosti

Ali veste, zakaj in kaj je pametno kupovati na zalogo?

test-baterije
Test baterije

Ali polnjenje samo do 80 odstotkov res pomaga bateriji?