Črna kronika

Ugrabili mladeniča in ga silili k spolnim odnosom

U. K.
20. 4. 2016, 21.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Tri osebe so ugrabile mlajšega moškega in ga nato silile v spolne odnose. Razlog za ugrabitev in mučenje pa sta bili maščevanje in ljubosumje.

Facebook
Državno tožilstvo je poleg trojice zahtevalo še pripor za Brigito Andrić, Anteja Andrića in Demuša Litanja.

Hrvoje Andrić (25), Velimir Šajnović (22) in Ivan Đurđević (24) iz Bosiljeva so obtoženi ugrabitve, mučenja in grožnje s posilstvom mlajšega moškega. Po informacijah policije so žrtev napadli, ker je začela zvezo z bivšo soprogo enega od napadalcev, pišejo hrvaški mediji. Vsi trije so dejali, da se ne čutijo krive. Obtožnica jih bremeni protipravnega odvzema svobode posamezniku, siljenja v spolni odnos in grožnje s težkimi fizičnimi poškodbami.

Ugrabitev 

Zločin se je zgodil 25. decembra prejšnje leto, ko je trojica okoli četrte ure zjutraj pobrala moškega. Dejali so mu, da bi skupaj odšli v mesto Litanj, na kar je mladenič pristal. Med vožnjo je Đurđević ustavil avtomobil, rekoč, da mora na stranišče, nakar je s pestjo nenadoma udaril mladeniča v obraz. Druga dva napadalca sta slednjega držala, ko ga je Đurđević tolkel po obrazu. Nato so mladeniča zvlekli na zadnji sedež in takrat mu je Šajnović povedal, da se mu to dogaja, ker je začel ljubezensko zvezo z njegovo bivšo ženo.

Posilstvo

Potem ko so fanta brutalno pretepli, so si napadalci začeli slačiti hlače in mu dejali, da bo moral vse tri oralno zadovoljiti. Šajnović mu je dejal, da če spi z njegovo ženo, potem lahko vsem naredi felacijo. Ker se je upiral, so ga začeli spet pretepati. Po določenem času so ga vendarle pustili pri miru in ga odpeljali v mesto Glavica. Tam so ga vrgli iz avtomobila, še prej pa so mu dejali, naj reče, da so ga pretepli sinovi J. z Reke. V strahu za svoje življenje je na to seveda pristal.

Poškodbe

Žrtev je utrpela več poškodb, ki pa na srečo niso bile smrtno nevarne. Imel je več površinskih ran po obrazu, poškodbo vratu, poškodbe lasišča, nosu in ušesa. Kasneje so njegovi bližnji povedali, da ga zaradi poškodb po obrazu niso prepoznali, ko je prišel domov. "Bil je tako podplut in krvav, da nismo vedeli, kdo je," je povedal neimenovani očividec.

Zanikanje krivde 

Obtoženi so zanikali krivdo za vse dele obtožnice. Andrić je dejal, da je bil tako pijan, da ni vedel, kaj se dogaja. Dodal je, da je večino vožnje prespal in da v celotno zadevo ni bil vpleten. Šajnović je trdil, da je žrtev res nekajkrat udaril, potem ko naj bi žrtev napadla njih in jih začela daviti. Državno tožilstvo je nato zahtevalo še pripor za Brigito Andrić (48) in Anteja Andrića (56) iz Dedina ter Demuša Litanja (58) iz Lučica zaradi suma, da so vplivali na dokaze. Vse tri namreč obtožujejo, da so poskušali vplivati na pričevanje žrtve in jo prisiliti, da umakne prijavo. 

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste