Črna kronika

Za tarče izbrala turiste na ljubljanski tržnici

tr
21. 7. 2015, 16.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Namesto da bi Bolgara Stanka Goranova Stančeva in Dimitar Petrov Jordanov občudovala znamenitosti Ljubljane, sta se raje podala na drugo stran zakona in stegovala prste po tujih torbicah.

sta

Tujca sta obiskala ljubljansko tržnico in si za svojo tarčo izbrala turiste, ki sta jih nameravala okrasti. A načrt jima je spodletel. Približno tri tedne pozneje sta Bolgara sedla na zatožno klop ljubljanskega okrožnega sodišča in se pokesala greha. Ob tem sta izjavila, da se za storjeno napako opravičujeta in da se ne bo ponovila. Na podlagi sklenjenega sporazuma s tožilstvom sta si prislužila deset mesecev zapora, a za rešetke jima ne bo treba, če v roku treh let ne storita novega kaznivega dejanja.

ON OPAZOVAL, ONA STIKALA PO TORBICAH

Zadnjo nedeljo v juniju sta se Bolgara na Adamič-Lundrovem nabrežju ločeno približala skupini turistov. Pri tem sta si z mimiko nakazala, katera bo njuna tarča. Ko sta jo določila, je 30-letni Petrov Jordanov spremljal okolico, medtem pa se je leto dni mlajša Goranova Stančeva previdno približala izbrani turistki, in to tako, da je imela v desni roki zemljevid, čez levo roko pa je imela poveznjeno bombažno vrečko, da se niso videle kretnje. Z roko je začela brskati po žrtvini torbici, ko se je turistka nenadoma premaknila.

NISTA TAKOJ VRGLA PUŠKE V KORUZO

A Bolgara nista odnehala, temveč sta ponovila vajo. On je opazoval okolico, ona pa se je podala »na lov« za nič hudega slutečo drugo turistko, v enaki opremi kot pri prvi – v eni roki je torej držala zemljevid, čez drugo pa je imela poveznjeno bombažno vrečko. Bolgarki je uspelo odpreti zadrgo na žrtvini torbici in z roko seči v njeno notranjost, ko sta do nje pristopila kriminalista. Oba Bolgara sta pridržala, preiskovalni sodnik pa je za tatova odredil pripor.

BREZ UREJENEGA ZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA

Še preden sta Bolgara stopila pred sodnico, sta ugotovila, da ima tožilstvo preveč močne adute, in sta podpisala sporazum, v katerem sta se strinjala z desetmesečno pogojno kaznijo s triletno preizkusno dobo za nadaljevano kaznivo dejanje poskusa velike tatvine v sostorilstvu. Obtoženčev zagovornik Andrej Žabjek je v zaključni besedi poudaril, da se strinja z izrekom pogojne sodbe. Dodal je, naj sodišče presodi, ali je treba določiti tako visoko kazen, rekoč, da oškodovankama škoda ni nastala in da je njegov klient razmeroma mlad človek.

Zagovornica Bolgarke Sergeja Bogunič je prav tako izrazila mnenje, da se ji zdi desetmesečna pogojna kazen previsoka. Kot je dejala: »Sodišče naj določi nižjo kazen. Pri tem naj upošteva olajševalne okoliščine, kot so: dosedanja nekaznovanost obtoženke, da je brez zaposlitve, živi v težkih socialnih razmerah s šestletno hčerko in nima urejenega zdravstvenega zavarovanja.«

Po izreku sodbe pa je dvojica lahko svobodna zadihala. Ker so jima izrekli pogojno kazen, so jima odpravili pripor. Ker sta obtožena sklenila sporazum, je sodišče vezano na njegovo vsebino, izreklo jima je takšno kazen, kot je v njem zapisana. Po izreku sta izjavila, da se ne bosta pritožila, prav tako se ne bo tožilstvo, zato je sodba postala pravnomočna.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste