Črna kronika

Kako je pek brutalno obračunal s pekom Demirjem

tr
18. 5. 2015, 19.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Na mrzel zimski dan so napadalci skovali podel načrt o napadu na peka Demirja Vorfaja v Ljubljani in ga tudi izpeljali. Režiser kaznivega dejanja naj bi bil Idriz Mučaj, prav tako pek. Bilo je okoli ene ure zjutraj lanskega decembra, ko so obračunali z žrtvijo.

Svet24

Svet24

Tožilstvo je nedavno na kazensko odgovornost poklicalo Afrima Sinaja, Arturja Kuko, Kiča Perikuja in Idriza Mučaja. Prvi trije so obtoženi povzročitve hude poškodbe, Mučaj pa napeljevanja k temu kaznivemu dejanju.

Bilo je 18. decembra lani, ko so trije napadalci, tako obtožnica, na Sketovi ulici v Ljubljani počakali na 28-letnega peka Demirja Vorfaja. Ta se je kritičnega dne okoli ene zjutraj odpravil na delo v pekarno, ko je po njem začelo padati. Vanj je eden izmed napadalcev uperil pištolo, drugi ga je začel tepsti s pestmi, tretji pa ga je s kovinsko palico udaril po čelu in zatilju. Vorfaj je zgrmel na tla in občutil še brce. Kljub temu je enemu izmed napadalcev uspel iz rok zbiti palico. Temu je sledila salva krogel, ena ga je zadela v gleženj, druga v koleno. Nesrečnik je poleg strelnih ran utrpel še krvavitve v možganih, zlomljen nos in zlom reber.

Svet24

Eden se je pokesal

Po tepežkanju in streljanju so napadalci odbrzeli. A možje v modrem so jim istega dne stopili na prste. Najprej so prejeli obvestilo o toyoti yaris, v kateri naj bi se vozili čudni možakarji. Ko so avto poskušali zaustaviti, se voznik za signale ni zmenil. Z vso močjo je pritisnil na plin, eden izmed sopotnikov pa je na Tivolski cesti iz avta zalučal nogavico, v kateri je bila zavita pištola.

Preiskava je razkrila, da je bil ravno s to pištolo ustreljen Vorfaj. Kmalu za tem so jih policisti aretirali za Bežigradom Sprva se oškodovancu ni sanjalo, kdo so napadalci. Ko pa je od kriminalistov izvedel, da naj bi bil režiser napada Idriz Mučaj (tega med napadom naj ne bi bilo zraven), je sestavil mozaik. Vorfaj je od njega najel pekarno in mu v zvezi s tem menda dolgoval denar, šlo naj bi za 30 tisoč evrov.

Pred kritičnem dnem naj bi se sestala in na srečanju naj bi ga Mučaj spraševal, kdaj naslednji dan začne delati. Na naroku se je Afrim Sinaj pokesal in sodišče ga je obsodilo na dve leti zapora. Ostali obtoženci se za ta korak niso odločili. Obramba in tožilka sta predlagala, da se narok zanje prekine in združi s postopkom, v katerem sta se pod obtožbo znašla Kuka in Periku. V njem je dvojica obtožena požiga pekarne na Glinškovi ploščadi v Ljubljani. Sodnica je predlogu o prekinitvi ustregla oziroma se strinjala, da se počaka na združitev postopka.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste