Črna kronika

Trener Stevo brutalno pretepel 13-letnega dečka

Sašo Avramovič
4. 4. 2015, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

M. K., trinajstletnega učenca osnovne šole Đura Jakšića v Kaču, je prejšnji teden v telovadnici šole napadel in pretepel košarkarski trener Steva M., znan tudi kot Romeo. Deček je s številnimi poškodbami končal v bolnišnici.

Arhiv Svet24

Do dogodka je sicer prišlo prejšnji petek, trinajstletnik pa je opisal, kaj se je pravzaprav zgodilo. »Zvijal sem se na klopi, medtem ko me je trener udarjal. Ko sem se poskušal zravnati, me je močno udaril v trebuh. Občutil sem grozno bolečino in strah,« je povedal M. K., ki je nato zaradi več poškodb pristal v bolnišnici, njegov oče pa se je, takoj ko je izvedel za dogodek, odpravil do košarkarskega trenerja, znanega tudi kot Romeo. Slednji je v petek na eni strani telovadnice šole vodil košarkarski trening, M. K. pa je bil, kot je povedal, s prijatelji na prazni polovici telovadnice, ko jih je Steva začel odganjati in kričati na njih. Trener je močno brcnil žogo v smeri M. K. in ga tudi zadel, M. K. pa je, kot opisuje, žogo brcnil nazaj, brez namere, da bi ga zadel, a se je to vseeno zgodilo. »Takrat se je razburil in nas s hudimi kletvicami začel odganjati z igrišča. Namenil se je proti meni in me ujel pri ograji, ki loči tribune in igrišče, ter me močno udaril v glavo,« je dejal M. K., ki se spominja, da so prijatelji vpili na trenerja, naj ga pusti, a se to ni zgodilo. Tudi starši učencev, ki trenirajo judo v ločenem delu telovadnice, niso uspeli prihiteti na pomoč M. K. in se odzvati, saj se je vse zgodilo zelo hitro. M. K. je bil nato isti večer sprejet v inštitutu za zdravstveno zaščito otrok in mladine Vojvodine, iz bolnišnice pa so ga odpustili v ponedeljek. Na odpustnici sicer piše, da je bil v bolnišnico sprejet zaradi poškodb, ki mu jih je z udarci v glavo, trebuh in prsni koš zadala odrasla oseba. Po pregledu so ugotovili, da ima bolečo občutljivost na dotik, oteklino na levi strani glave in odrgnino na levi rami.

Arhiv Svet24

Ogorčena mati in oče

Dečkova mati, Slobodanka Žarkovački, ki ga je prepeljala v bolnišnico, pravi, da je bil tako prestrašen in zmeden, da zdravnikom ni mogel povedati niti svojega rojstnega datuma. »Potem je v moji prisotnosti podal policiji izjavo. Grozno je to, da je bila odrasla oseba v takšnem stanju, da je pretepla otroka. Steva sicer poznamo na videz, saj živimo v majhnem mestu. Nikoli nismo imeli nobenih sporov,« je povedala Slobodanka. Dečkov oče, Milan M., je povedal, da je bil zgrožen, ko je slišal, kaj se je zgodilo. Poklical ga je eden od učencev, ki mu je povedal, da je Steva ubil njegovega sina. Prišlo je do nesporazuma, saj Milan ni vedel, da je šlo pravzaprav za pretep. »Takoj sem se odpravil do trenerja, brez kakršnihkoli namer, da bi ga pretepel. Takoj je želel obračunati z mano, vpil je name in me udaril. Takrat sem mu refleksno vrnil, in to je bilo vse. Vsekakor ga bom tožil,« je zaključil Milan.

Arhiv Svet24

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste