Črna kronika

Pobesnela psa v Mariboru tudi ubijala

gabrijel Toplak
12. 3. 2015, 07.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Stafordska terierja sta po podatkih policije še pred napadom pobegnila z dvorišča skozi luknjo pod vrati ograje in stekla za hišo, kjer sta pokončala tudi sosedovo mačko. Skrbnica psov si je prislužila plačilni nalog v višini 200 evrov, 36-letnega lastnika psa pa po zakonu o veterinarskih merilih skladnosti čaka globa od 125,19 do 417,29 evra.

Facebook

Napad dveh pobesnelih psov v Brezju pri Mariboru, o katerem smo pisali včeraj in ki se je s hudimi poškodbami končal za 27-letnega Mateja Budjo in njegovega štirinožnega mešančka Lanija, dobiva nove razsežnosti.

Potem ko se Matej, ki je ob napadu žrtvoval sebe in legel na Lana kot živi ščit ter ga rešil pred gotovo smrtjo, še vedno zdravi v bolnišnici, je v javnost prišla tudi informacija, da Matej in Lani nista bila edini tarči napada podivjanih psov. Napadalna psa sta pred napadom pokončala še sosedovo mačko.

Skrbnici najvišja možna globa

Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Maribor, je potrdil, da so policisti Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor obravnavali napad dveh psov. »Kršiteljici so izrekli najvišjo možno globo, ki jo za tak prekršek lahko izreče policist. Postopek se bo nadaljeval še na mariborskem območnem uradu Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin,« pravi Šadl. Ugotovitve policistov pa kažejo, da je skrbnica psov iz stanovanjske hiše na zaprto ograjeno dvorišče izpustila dva psa pasme stafordski terier, ki sta sicer last 36-letnega moškega. Od tam sta ji pobegnila skozi luknjo pod vrati ograje in stekla za hišo, kjer sta pokončala mačko njihovega soseda. »Pot sta nadaljevala prek polja, kjer sta se s psom sprehajala mlajša ženska in moški. Med psi je prišlo do pretepa, v katerem sta prva dva psa slednjega močno pogrizla po glavi, vratu in tacah. Poškodovani in obgrizeni sta bili tudi osebi, ki sta skušali zaščititi svojega psa. Policisti so o napadu takoj obvestili pristojne službe, skrbnici psov pa izdali plačilni nalog v višini 200 evrov, kar je najvišja možna globa, ki jo za tak prekršek lahko izrečejo,« še pojasnjuje Šadl. Policisti so tudi ugotovili, da lastnik razdraženih psov ni opravil ponovnih cepljenj (revakcinacije), zato bodo zoper njega podali predlog drugemu prekrškovnemu organu za uvedbo postopka. Po besedah Šadla policisti za izrek globe po zakonu o veterinarskih merilih skladnosti niso pristojni, a predpisana globa znaša od 125,19 do 417,29 evra.

Facebook

Dobil 40 šivov

Matej je bil včeraj še vedno v bolnišnici, a hkrati vesel, da okrevanje teče po pričakovanjih, zato bo lahko v kratkem odšel domov. »Dobil sem 40 šivov, bolečine pa mi blažijo protibolečinske tablete. Roke imam še vedno obvezane, zato sem precej odvisen od drugih. Še vedno namreč potrebujem pomoč pri hranjenju, umivanju in podobnih opravilih,« je za Svet24 pojasnil Matej in o psu Laniju dodal, da ga od takrat še ni videl, a mu brat Miha redno sporoča sveže informacije. »A te še vedno niso takšne, kot bi želel. Stanje se izboljšuje, še vedno mu morajo blažiti bolečine. Kakšne posledice mu je pustil napad, za zdaj natančno še ne vem,« je dejal Matej, ki je tudi seznanjen s podatkom, da psa nista bila cepljena, vendar zaradi tega ni več prestrašen, saj bi se simptomi najverjetneje že pojavili.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste