Črna kronika

Delovna nesreča je vzela nasmejanega Metoda

pr
6. 10. 2014, 16.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Včeraj je Vojskarsko planoto pretresla huda delovna nesreča, v kateri je umrl 34-letni Metod Plesničar. Bližnjo in daljno okolico je vest, da Metoda ni več, hudo šokirala in pretresla.

Facebook

»Metod. Za vedno se te bom spominjala takšnega. Nasmejanega, dobrega srca, polnega življenja. Počivaj v miru. Naj tvoja duša svobodno poleti naprej ...« je pod sliko, na kateri je nasmejani Metod v družbi svojega psa, na facebooku zapisala pretresena prijateljica pokojnega. Tudi drugi zapisi so odražali predvsem žalost in šok ob neverjetni izgubi in tragični nesreči, o kateri je bila policija obveščena nekaj po 11. uri dopoldne. 

»Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dogodka ugotovili, da je pokojni 34-letni domačin popravljal priključek za baliranje sena. Traktor z balirko je zapeljal v skedenj in z vrhnjega dela priključka segel v notranjost. Vrteči se deli priključka so nesrečnega domačina potegnili v notranjost in ga tako hudo poškodovali, da je na kraju umrl,« so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, kjer so še dodali, da bodo idrijski policisti o nesreči obvestili pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici.

»Vrteči se deli priključka so domačina potegnili v notranjost in ga tako hudo poškodovali, da je na kraju umrl.« PU Nova Gorica

Usodni dan pa ni vzel le pridnega mladega kmetovalca, ki je s srcem obdeloval domačo kmetijo. Vedno nasmejani Metod je namreč v zgodnjih jutranjih urah obiskoval kmetije na idrijskem kot mlečni kontrolor. »Bil je pravzaprav naš družinski prijatelj,« je povedala Metodova znanka, mnogi pa se ga bodo za vedno spominjali po njegovem značilnem požvižgavanju. »Tudi v trdi zimi je že navsezgodaj prišel s pesmijo na ustih in ni mu bilo težko delovnika začeti že veliko pred zoro,« so povedali domačini, ki imajo o pokojnem le lepe besede.

Metod je vedno trdo delal, od zore do mraka, in poleg dela v službi in na svoji kmetiji rad priskočil na pomoč tudi drugim. Zime na Vojskem znajo biti hude, snega pa obilo, in če bo takšna zima tudi letos, bodo sovaščani zagotovo pogrešali Metoda, ki je s plugom očistil veliko kilometrov strmih, ozkih in zasneženih cest. Pa še po nečem se bodo Metoda vsi za vedno spominjali – po njegovi ljubezni do glasbe. Bil je navdušen glasbenik, o čemer pričajo tudi fotografije najlepših trenutkov, ki jih je delil s prijatelji in znanci. Njegova kitara in širok nasmeh bosta tako le dva od številnih lepih spominov, ki ostajata za pokojnim Metodom.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov