Črna kronika

Bogdan je oropal banko in babici kupil motor

T. J. G./Dolenjski list
23. 6. 2014, 18.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Bogdan je s pištolo od bančne uslužbenke izterjal 13 tisoč evrov. Dejanje je priznal, v zaporu bo sedel 2 leti in 10 mesecev.

T. J. G./Dolenjski list

6. februarja letos, nekaj pred pol četrto uro popoldne, je 24-letni Bogdan Špoler vstopil v prostore Nove KMB v Brežicah. Na rokah je imel rokavice, obraz si je zakril, s pištolo v roki je proti uslužbencem zakričal: »To je rop, daj novac!« (To je rop, daj denar!) Bančnica mu je izročila dobrih 13 tisoč evrov.

»K ropu je skušal pritegniti tudi znanca. Vse mu je že razložil, kako bi se lotila dejanja, a ta ni želel sodelovati.« Bogdan Matjašič, okrožni državni tožilec

Ropar je potem peš pobegnil, storilca pa so policisti prijeli šele 5. marca. »Špoler se je na rop dobro pripravil in ga načrtoval. Očitno si je že vnaprej ogledal banko in mehanizem za zapiranje vrat, saj je s seboj vzel letev, ki jo je dal med vrata, da ga uslužbenci ne bi zaprli v prostore banke,« je dejal okrožni državni tožilec Bogdan Matjašič in dodal, da je Špoler brez zaposlitve, živi od socialne podpore, pomagata pa mu stara mama in stric.

T. J. G./Dolenjski list
»K ropu je skušal pritegniti tudi znanca. Vse mu je že razložil, kako bi se lotila dejanja, a ta ni želel sodelovati. Ker je odvisnik od drog, je na dan ropa v center za zdravljenje odvisnosti v brežiški zdravstveni dom naslovil prošnjo, da bi mu dali zdravila za dva meseca, ker da gre delat v tujino. Tablete je dvignil tik pred ropom in po dejanju je res pobegnil v Španijo, kjer je že bil na zdravljenju v komuni. Domov se je vrnil 25. februarja, ker je bil prepričan, da roparja ne iščejo več, dva dni pozneje pa je kupil motor znamke Kawasaki, ki ga je napisal in registriral na ime babice, da ne bi bilo sumljivo,« je še povedal tožilec.
T. J. G./Dolenjski list

»Kupil je motor, ki ga je napisal in registriral na ime babice, da ne bi bilo sumljivo.« Bogdan Matjašič, okrožni državni tožilec

Špoler je v preiskavi pod težo dokazov dejanje priznal in s tožilstvom sklenil sporazum ter bil obsojen na 2 leti in 10 mesecevzapora, do pravnomočnosti sodbe pa zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti ostaja v priporu.

Med postopkom so mu motor zasegli, zanj je bila ob prodaji dosežena cena 2500 evrov, kupnina pa nakazana na račun sodišča za poplačilo škode. Ob prijetju Špolerja so policisti sporočili, da so ga že večkrat obravnavali zaradi premoženjske kriminalitete in drog, sicer pa je na sodišču, kamor je prišel urejen, povedal, da se ne zdravi več zaradi odvisnosti.     

 

 

 

 

 

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste