Črna kronika

Poskus uboja

T. J. G.
21. 5. 2014, 17.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Po naših informacijah sta napadalca Davorin Brulc iz romskega naselja Šmihel in Jaka Prešern, brat Sandija Prešerna, ki je konec novembra 2011 v ljubljanski Šiški ustrelil zlatarja Paplerja. Oba sta v priporu, grozi pa jima do 15 let zapora.

Dolenjski list

»Policisti in kriminalisti še ugotavljamo vzroke, zakaj je prišlo do petkovega krvavega obračuna na novomeški avtobusni postaji, kot kaže, pa je šlo za neporavnane račune iz preteklosti. Do tega kaznivega dejanja bi prišlo v vsakem primeru in kjerkoli, tokrat se je pač zgodil na avtobusni postaji,« je na včerajšnji novinarski konferenci dejal France Božičnik, vodja sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Novo mesto.

Mag. Tomaž Slak, komandir novomeške policijske postaje, je ob tem dodal, da namerava policija zaščititi vsakega občana in da policisti območju avtobusne postaje, kjer se dnevno zvrsti okoli štiri tisoč dijakov, posvečajo izredno pozornost.

Tam se zadržujejo tako policisti v civilu in uniformah kot tudi s psi. Obravnavali so že več kršitev, dvema kršiteljema so zasegli tudi hladno orožje; enemu bokser in drugemu teleskopsko palico, za katero se je izkazalo, da jo je mladostnik dobil za rojstni dan od staršev. 

Petkov krvavi obračun se je zgodil okoli 15. ure. Med Blažem in skupino nasilnežev je naprej prišlo do spora, ki se je sprevrgel v fizično nasilje, Blaža so začeli pretepati, zato je skušal pobegniti, napadalci pa za njim. Vmes je posegel Klemen S., pri tem pa sta bila oba poškodovana. Blaža so zaradi hudih poškodb prsnega koša in trebušne votline odpeljali v ljubljanski klinični center, Klemna pa zaradi dveh vbodnih ran v novomeško bolnišnico.

Napadalca so policisti prijeli že nekaj minut po dogodku v lokalu, gre za stara znanca policije, ki imata dolg seznam kršitev in kaznivih dejanj. Po naših informacijah gre za Davorina Brulca iz romskega naselja Šmihel in Jako Prešerna, brata Sandija Prešerna, ki je konec novembra 2011 v ljubljanski Šiški ustrelil zlatarja Paplerja. V preteklosti sta bila že obravnavana zaradi ropa, tatvine, lahke telesne poškodbe, preprečitve uradnega dejanja uradni osebi, kršenja javnega reda in miru ... Oba sta v priporu, zaradi poskusa uboja pa jima grozi do 15 let zapora.

Ob tem policisti prosijo, naj jih žrtve oziroma očividci nasilja o tem takoj obvestijo, saj lahko ukrepajo le, če so seznanjeni s kršitvami. »Vsi starši niso seznanjeni z okoliščinami, v katerih se gibajo njihovi otroci, prav tako je potrebna kritičnost pri nošenju alkohola iz domačega alkohola, prek spletnih omrežij pa smo že opazili pozive mladih k pretepu,« je med drugim še dejal Slak.

Dolenjski list

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste